Archief

Onno Kiviet | 22 november 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Introductieshow CH Precision met Wilson Benesch Endeavour

Sinds oktober is Beter Beeld & Geluid de trotse importeur van CH Precision elektronica. Om dit merk te presenteren, organiseren wij 28 en 29 november aanstaande in Hilversum een show met deze componenten op de nieuwste speakers van Wilson Benesch: de Endeavour.

CH Precision

Het Zwitserse bedrijf CH Precision is opgericht door Florian Cossy en Thierry Heeb (eerder werkzaam voor Anagram en Goldmund) met maar één doel: het ontwikkelen van 'State of the Art' audio-apparatuur, die de kunst en wetenschap in de reproductie van muziek werkelijk een stap verder brengt. Dit lijkt een holle term, totdat een luistersessie u doet begrijpen dat dit verder gaat dan alles wat u ooit hoorde. Gelooft u het niet? Lees het review van de A1/C1/X1 door The Absolute Sound... 

Alle technologieën die CH Precision gebruikt in haar producten, worden in eigen beheer ontwikkeld en uitgebreid getest. De fabricage wordt gedaan in een hypermoderne faciliteit in Zwitserland die zich verder specialiseert in het produceren van precisie-instrumenten voor avionica (vliegtuig-elektronica) en mechanische horloges. De gebruikte industriële componenten zijn zonder uitzondering afkomstig van Europese leveranciers, om hun kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. 

Alle CH Precision modellen zijn modulair opgebouwd en zeer veelzijdig: zo is de C1 zowel streamer, DAC als voorversterker en kan de A1 zowel in stereo, bi-amp, mono als gebrugde modus werken, waarbij de mate van 'feedback' in stappen instelbaar is. De C1 laat zich eenvoudig bedienen met zowel een afstandsbediening als een hiervoor speciaal ontwikkelde 'App' (Android). Tijdens de show zullen we draaien met 1x C1 en 2x A1.

Wilson Benesch Endeavour

De Wilson Benesch Endeavour is het nieuwste model van de Britse fabrikant en een absolute doorbraak op diverse vlakken. Zo zijn nagenoeg alle onderdelen in de speaker door Wilson Benesch zelf gefabriceerd en wordt er Nanotech koolstof gebruikt voor specifieke onderdelen van de kast, om een extreme stijfheid bij laag gewicht te realiseren. De Semisphere tweeter zoekt zijn gelijke als het aankomt op snelheid, resolutie en openheid, zonder ooit vermoeiend of hard te klinken. Zoals bij veel modellen van het merk, wordt er voor het middengebied geen wisselfilter ingezet en worden de tweeter en de twee isobaric woofers met een simpel 1e orde filter ingezet. Het resultaat is een openheid, dynamiek en snelheid, gecombineerd met een enorme muzikaliteit en energie, die zijn gelijke niet kent. Tijdens de show zal de Endeavour  in stereo worden ondersteund door twee WB Torus 'infrasonic generators'.

Show

Op vrijdagavond 28 november vanaf 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) kunt u bij BB&G Hilversum de officiële feestelijke première gaan beleven van deze uitzonderlijke componenten. Hiervoor kunt u zich inschrijven: bel naar 06 – 46 22 65 86 of stuur een email naar info@beterbeeldengeluid.nl.

Op zaterdag 29 november houden wij een vrije inloop. Komt u op deze dag gerust onaangekondigd (of aangekondigd) langs om met uw favoriete muziek deze set muzikaal te beleven.

Raphael Pasche

Speciaal voor deze dagen Raphael Pasche van CH Precision overkomen uit Zwitserland om alle ins en outs te behandelen van de CH Precision componenten.

Wij zien u graag op een van deze dagen!

Informatie

Beter Beeld & Geluid Hilversum
1e Oosterstraat 2
1211 LB Hilversum
email: info@beterbeeldengeluid.nl
tel:  06-46 22 65 86