Archief

Onno Kiviet | 18 oktober 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

CH Precision – Zwitserse precisie ontmoet ultieme verfijning

Beter Beeld & Geluid is zeer trots om aan te kondigen vanaf oktober 2014 de exclusieve distributie te doen van CH Precision in de Benelux. Op 28 en 29 november zullen de produkten van dit merk voor het eerst in de Benelux te beluisteren zijn op de nieuwste top-speakers van Wilson Benesch: de Endeavour.

CH Presision

Het Zwitserse CH Precision is opgericht door Florian Cossy en Thierry Heeb (eerder werkzaam voor Anagram en Goldmund) als een mogelijkheid om producten te ontwikkelen die werkelijk creatief en innovatief kunnen worden genoemd. Het doel is duidelijk: het ontwikkelen van 'State of the Art' audio-apparatuur, die de kunst en wetenschap in de reproductie van muziek werkelijk een stap verder brengt. Dit is geen high-end audio, dit is ULTRA high-end audio... Dit lijkt een holle term, totdat een luistersessie u doet begrijpen dat dit verder gaat dan alles wat u ooit hoorde. Gelooft u het niet? Lees het review van de A1/C1/X1 door The Absolute Sound...


C1 controller en D1 SACD/CD drive

Eigen beheer

Alle technologieën die CH Precision gebruikt in haar producten worden in eigen beheer ontwikkeld en uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat ze aan de extreem hoge standaarden voldoen die het team stelt. De fabricage wordt gedaan in Zwitserland door extreem getrainde en kundige vakmensen in een faciliteit die zich verder specialiseert in het produceren van precisie-instrumenten voor avionica (vliegtuig-elektronica) en mechanische horloges. Deze industriële benadering staat garant voor een bouwkwaliteit en duurzaamheid die uniek is in de audio-industrie. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de modernste technieken en de gebruikte componenten zijn zonder uitzondering afkomstig van Europese leveranciers, om hun kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen.


D1 SACD/CD drive met afstandsbediening

Modulaire opbouw

Zoals andere elektronica in medische en militaire toepassingen, zijn ook de CH Precision producten volledig modulair opgebouwd op basis van insteekkaarten. Op deze manier veroudert het product nooit en kan er gekozen worden voor alleen de features die de gebruiker ook echt nodig heeft. Uiteraard zijn firmware updates gemakkelijk via USB uit te voeren voor alle producten, mocht dat nodig zijn.

Vrijwel iedere parameter in de producten van CH Precision is aan te passen en alle onderdelen zijn te upgraden, tot het 24 bit RGB AMOLED front display toe. Hierop is alle mogelijke informatie over het apparaat zichtbaar te maken in een oneindig te kiezen palet van kleuren. Ieder CH Precision product is zeer eenvoudig te bedienen, zowel met de afstandsbediening als een hiervoor speciaal ontwikkelde 'App' (Android).

Lees via deze link een 'factory report', gepubliceerd door The Absolute Sound, voor meer achtergronden over CH Precision. Op de website van de fabrikant kunt u meer gedetailleerde informatie lezen en via onze blog blijft u op de hoogte van de nieuwtjes van het merk.

Wij zullen deze uitzonderlijke producten op 28 en 29 november aanstaande demonstreren in Hilversum. Dit zullen we doen in combinatie met de nieuwe Endeavour luidsprekers uit de toplijn van Wilson Benesch: de Geometry serie. CH Precision en Wilson Benesch vormen met elkaar een werkelijk adembenemende symbiose. Niet voor niets gebruikt CH Precision de luidspekers van Wilson Benesch bij hun ontwikkeling en is de referentie elektronika van Wilson Benesch... U raadt het al: CH Precision!

Binnenkort meer over deze show!