Archief

Onno Kiviet | 27 oktober 2014 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Streaming4Home dealer van Tellurium Q bekabeling

Streamingspecialist Streaming4Home in Kamerik is per direct dealer geworden van Tellurium Q bekabeling.

Waar komt Tellurium Q vandaan?

Wij hebben ons afgevraagd hoe Tellurium Q tot stand is gekomen en hoe het voor elkaar hebben gekregen om hun producten zoveel beter te laten klinken dan de momenteel beschikbare kabels.

Op de laatste vraag geven ze geen antwoord. Tellurium Q gebruikt specifieke produktie methoden en toepassingen die we zeker niet willen delen met hun concurrenten. 
Recensenten en distributeurs willen graag die informatie hebben over hoe de kabels in elkaar zitten en welke materialen er worden gebruikt. 

Maar als zij deze informatie niet geven, wat moeten wij dan zeggen tegen onze klanten? Waarom zou onze klant moeten geloven dat Tellurium Q een andere aanpak heeft in het fabriceren van kabels? Het enige wat u kan doen is luisteren, luisteren, luisteren. En dan? Dan zal u onmiddellijk in de gaten hebben dat dit unieke kabels zijn.
Onder vele muziekliefhebbers in het buitenland is Tellurium Q inmiddels een begrip. Lees de vele uitstekende reviews op het internet er maar eens op na. En let op: Tellurium Q zal een begrip worden in audioland.

Hoe Tellurium Q werd geboren?

Op een middag bij een opnamestudio in Somerset was Geoff Merrigan aanwezig, want hij was bij deze studio bedrijfsadviseur. Hij begon een gesprek met de studio eigenaar en een technicus. 

Aangezien er een sterke interesse was in wetenschap en technologie begonnen ze te praten over de set-up van het systeem en invloed van diverse electronica op de geluidskwaliteit.
 

Er was een gedurfde bewering dat de kabels een probleemveroorzaker waren in de opnamekwaliteit. Zowel de studio eigenaar en Geoff namen het standpunt in dat een kabel slechts een kabel is en wat het moet doen, is een signaal doorgeven en voldoende geleidingsvermogen hebben. Einde verhaal, toch? 
Na het bespreken van de fundamenten van de signaaloverdracht in theorie, de opbouw van een standaard kabel en waarom precies die problemen veroorzaakt, werd Tellurium Q geboren. 


Tellurium Q Black

Het nieuwe bedrijf investeerde zwaar in R & D en niet alledaags gereedschap met als resultaat de eerste Tellurium Q kabel: Tellurium Q Black. 
 

Gelukkig overtrof het de verwachtingen in het Verenigd Koninkrijk en er waren een handvol dealers die bereid waren om hun oren te gebruiken. De meest recente fase van ontwikkeling is de introductie van onze eigen Tellurium Q koperen connectoren die bijna een perfecte synergie met Tellurium Q kabels hebben.

 

Luisteren?

U begrijpt dat wij een klein beetje confuus zijn van deze kabels die één doel hebben: muzikale weergave op het allerhoogste niveau realiseren.
Of dit gelukt is kunt u komen beoordelen op woensdagavond 29 oktober en maandagavond 3 november.
Beide dagen van 19:30 – 21:30 uur.
De koffie staat klaar.

De luisterset

De set bestaat verder uit Modwright KWI200 versterking, Aqua Acoustic La Scala en de Metrum Acoustic HEX D/A converters, Streaming4Home CAT-USB Streamer. Weergevers zijn Revel F208 luidsprekers. Bekabeling is vanzelfsprekend Tellurium Q. 

Waar

Streaming4Home

Hallehuis 1

3471 EC Kamerik

T. 0348-746130

Informatie Streaming4Home

www.streaming4home.nl