Archief

Onno Kiviet | 07 april 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

DE NIEUWE DENSEN DENDAC 50

DenDAC 59

Eindelijk een Densen stand-alone DAC! De DenDAC 50. Het is overigens niet de eerste Densen DAC. In 1994 ontwikkelde Densen zijn eerste DAC voor een collega uit de audio branche en vervolgens werden de DAC's ook toegepast in Densen cd spelers. En nu komt Densen met een full-size DAC!

Vergeleken met andere merken DAC's heeft Densen een manier gevonden om de DenDAC 50 uniek te maken.

Wat te denken van een geavanceerde analoge voorversterker?

De meeste DA-Converters gebruiken een digital volumeregeling. Densen houdt vast aan een analoge voorversterker vanwege de hogere resolutie. Ook op lage geluidsvolumes. De opbouw van de voorversterker lijkt op de Referentie voorversterker B-275. (6W Class A en zero feedback design)

Welke connecties vinden we op de achterkant?

2 hoofdtelefoonuitgangen, een mini jack en een gewone jack. Naast een USB ingang zijn er ook digitale ingangen: 2x Coax en 2x Toslink. De USB input maakt gebruik van de XMOS chipset, welke zorgt voor een perfecte data overdracht. De Coax en Toslink ingangen zijn met dezelfde zorg ontwikkelt. En er is een extra ingang welke in de toekomst gebruikt kan worden voor een wifi module. Deze ligt bij Densen op de tekentafel. Hiermee zorgt Densen ervoor dat ook in de toekomst, mochten er nieuwe standaarden volgen, de DenDAC 50 geupgraded kan worden.

Er zijn 3 analoge ingangen voorzien van RCA connectoren (gold plated). Ook een tape uitgang is aanwezig welke ook gebruikt kan worden in combinatie met een hoofdtelefoon versterker.

Daarnaast nog eens 2 RCA uitgangen: 1 direct van de DAC (vaste uitgang) bedoeld voor een verbinding naar een externe voorversterker en 1 direct van de DAC met volumeregeling (variabele uitgang) bedoeld voor verbinding met een eindversterker.

Zoals we gewend zijn van Densen is er ook nu weer goed gekeken naar de stroomvoorziening. DenDAC 50 bevat 2 seperate custom made toroid transformatoren. En niet minder dan 50.000 UF en 14 individuele voltage regulators, om ervoor te zorgen dat alle circuits optimaal werken, zonder dat ze elkaar beïnvloeden.

DenDAC 50 gebruikt de beste componenten, maar ook custom made transistoren, Vishay metal film condensatoren, Gold plated RCA connectoren welke direct op het circuitboard gemonteerd zijn.

De DenDAC 50 is ontworpen om het hart in een systeem te zijn van de muziekliefhebber voor vele jaren!

Geluidsmatig is de DenDAC 50 het resultaat van Densen eigenaar Thomas Sillesen met de wens om een DAC te maken welke de lat hoog legt maar ook in de duurdere prijsklassen zijn mannetje staat. De DenDAC 50 klinkt transparant, ruimtelijk, muzikaal!

Zoals met alle Densen's geldt ook voor de DenDAC 50: Life is too short for boring hi-fi.

Verkoopprijs

4500 Euro.

In welke kleuren is Densen te bestellen?

Zilver (Albino)

Zwart met Chrome drukknoppen

Zwart met Gold drukknoppen

Voor meer informatie, prijslijst en dealerlijst

W: www.knooppuntaudio.nl 

W: www.densen.dk