Archief

22 augustus 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

QUAD-RAAD B.V. komt met Mission en Audiolab naar X-fi show.

Per juni 2015 is Quad-raad B.V. opgericht – spreek uit ‘kwadraat’ – om de distributie te verzorgen van een tweetal audiomerken uit de stal van I.A.G. (International Audio Group, www.iaggroup.com), te weten Audiolab en Mission, om steunpunt te zijn voor Quad Musikwiedergabe GmbH alsmede akoestisch advies te verlenen namens Rivasono B.V.

Mission

Opgericht in 1977, heeft Mission de harten veroverd van talloos vele muziekliefhebbers over de hele wereld. Hierbij een statement dat onvertaald mag blijven: “Mission VX loudspeakers offer startlingly energetic acoustic performance from a unique combination of advanced drive units and solid cabinet designs, all at an astonishingly affordable price.” Daar is geen woord Frans bij! Decennialang heeft deze Engelse luidsprekerbouwer van-huis-uit modellen geproduceerd met een meer dan uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Zo ook in de huidige VX-serie.

Meester-ontwerper Peter Comeau laat ook in de onlangs geproduceerde LX-series zien dat de verwende muziekliefhebber bij Mission terecht kan. Nu al wordt voor elk model een vijf-sterren waardering van de internationale pers verwacht! Deze LX-serie zal naar verwachting op de X-fi voor Nederland in première gaan.

Aero

Het Aero draadloze muzieksysteem biedt alle mogelijke technologieën onder één dak, maar dan wel zonder op de geluidskwaliteit in te boeten. Dit ene dak bestaat uit een geanodiseerde ‘schelp’ die met maar liefst zes discrete versterkers de zes ‘BMR’-drivers aanstuurt. Een passieve basradiator zorgt voor de nodige ondersteuning in de lagere registers. Aan boord bevinden zich de nodige draadloze technologieën als Bluetooth (met ondersteuning van aptX), AirPlay – maar daarenboven uniek in dit segment – Sonic Emotion digitale processing voor nog meer ruimtelijkheid in de weergave. Aero: uniek, niet te evenaren en kent dus zijn gelijke niet!

Audiolab – historie

Min of meer geboren uit frustratie dat audioapparatuur destijds duur bleek en gevoelig voor storing in combinatie met andere apparatuur, lanceerden audio-liefhebbers Philip Swift en Derek Schotland in 1983 het merk Audiolab (www.audiolab.co.uk). Het eerste product, de geïntegreerde versterker 8000A kwam op de markt en werd meteen een daverend succes!

Audiolab bouwde op dit succes voort met betaalbare, hoogwaardige elektronica die gekenmerkt wordt door een ultra schoon maar opwindend geluid, in combinatie met iconische moderne styling.

De reputatie van Audiolab werd mede door de HiFi-pers aangezwengeld – de 8200CD alleen al is goed voor meer dan 14 Five-Star beoordelingen, diverse Awards en Group Test winnaar, de concurrentie ver achter zich latend:

“The result was that you could listen right in to all its fine detail, yet the overall listening experience was entirely natural.”

(Hi-Fi Choice, 8200CD Review, Group Test Winner – £460-£850 CD Players)

De 8300-serie zet deze traditie voort door ultiem luistergenot te paren aan een groot gebruiksgemak. De ontwerpers hebben de blauwdrukken van de 8200-serie modellen onder de loep genomen en daar al de mogelijke verbeteringen aangebracht die recht doen aan de reputatie van Audiolab.

8300CD

De Audiolab 8300CD beschikt over nog meer flexibiliteit dan zijn voorganger en is nu dan ook toegerust met de mogelijkheid om DSD-bestanden via de USB-ingang af te spelen; SACD kwaliteit bij een volledige resolutie en met een foutloze weergave.

Het is oud nieuws dat vandaag de dag de CD steeds minder wordt beluisterd. De sleutel tot het succes van de 8200CD was dat deze werd beschouwd als een ultra-high performance DAC met ingebouwd transport. Voortbouwend op die erfenis wordt in de 8300CD dezelfde ESS9018 8 Channel Chip toegepast – die eveneens de basis vormt voor de alom geprezen M-DAC – om bestanden van hoogste resolutie te verwerken: tot 32-bit/384kHz, naast DSD256.

De 8300CD is elegant om naar te kijken. Diepgaand onderzoek en uitputtende testen hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe slot-loading CD-loopwerk, dat deel uitmaakt van het nieuwe, strakke en moderne design – simpel en toch volledig betrouwbaar in vergelijking met de vaak inferieure tray-mechanismen. De 8300CD is ontworpen met het oogmerk van topkwaliteit op elk punt in de signaalweg, met AES3/XLR aansluitingen om garant te staan voor een foutloze signaalweg van de CD-speler naar de versterker.

8300A

De Britse ontwerper van versterkers Jan Ertner tekende voor het ontwerp van de nieuwe 8300A; het nog verder verfijnen van de prestaties van een klasse-AB eindtrap, die volledig stabiel in alle belastingen is en over een breed scala van bedrijfstemperaturen. Wat biedt de 8300A zoal ten opzichte van de 8200A? Een sterk verbeterde efficiëntie met 80 watt RMS en de toevoeging van een phono-ingang.

Het nieuwe LED-scherm – een centraal element in het 8300-serie design – biedt niet alleen de gebruiker een intuïtief, visueel beeld over de controle van de versterker, maar betekent ook dat het ergonomisch design van Audiolab gewaarborgd blijft. Drie grote CNC gestuurde aluminium regelaars geven een vloeiende bediening en dragen bij aan de eigentijdse uitstraling.

Ook nieuwsgierig geworden? Kom naar kamer 114 op de X-fi Audioshow.