Archief

28 december 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Wilson Benesch introduceert de Discovery II

Wilson Benesch en importeur Audio Ingang kondigen met trots en blijdschap de nieuwste toevoeging aan in de 'Geometry Series' - de Discovery II.

Discovery II

De Discovery II is een 2,5-weg monitor, samengesteld uit koolstofvezel composiet en zeer precies CNC gefreesd staal. Kenners van het merk zal het ontwerp bekend voorkomen, aangezien het model de opvolger is van de met vele awards onderscheiden voorganger uit de Odyssey serie. De oorspronkelijke Discovery was een van de meest succesvolle producten in het bestaan van het bedrijf en won vele prijzen, zoals 'Component of the Year 2001' in het Japanse blad 'StereoSound', 'Product of the Year' in Hong Kong's 'Hifi Review' en 'Reference Loudspeaker' in het Britse What HiFi in 2004 en 2005.

Het karakter van de originele Discovery won vele harten bij muziekliefhebbers over de hele wereld en verkreeg daarmee een cult-aanhang. Nu keert dit ontwerp in 2016 terug met nog meer kracht, controle en bandbreedte. De Discovery II heeft een frisse, cleane en high-tech look en is ontworpen met een state-of-the-art Dassault 3D CAD/CAM systeem.

Ontwerp

Het ontwerp van de Discovery II is een unieke benadering van het concept 'monitor', waarbij een 'Isobaric' laag-systeem aan de onderzijde van de kast wordt gecombineerd met midden- en hoog-weergevers die allen zeer dicht bij elkaar geplaatst zijn. De compacte en ver doorontwikkelde topologie zorgt voor een verbluffende 'sound stage' met een rijke en dynamische laagweergave die perfect geïntegreerd is met alle frequencies daarboven tot 30 kHz.

Technologieën 

De Discovery II heeft alle technologieën van de andere Geometry modellen: een Tactic II middenweergever, de revolutionaire Semisphere tweeter en het innovatieve Tactic II Isobaric laagsysteem. Deze combinatie biedt een frequentie-karakteristiek van 43 Hz - 30 kHz. Bandbreedte is echter maar één aspect; de kwaliteit van het gehele bereik bepaalt pas het succes van een ontwerp. In dit aspect excelleert de Discovery II zowel in het laag door zijn fenomenale Isobaric laagweergave als in het hoog met zijn zijde/koolstof hybride Semisphere tweeter. De Discovery II heeft een natuurlijk en zeer gedetailleerd geluid met ongeëvenaarde dynamiek en 'punch' in het laag en een perfecte integratie over het gehele frequentiebereik.

Styling

De styling van de Geometry serie is duidelijk aanwezig met de baffle uit volmetaal, eenvoudig verstelbare voeten en een verzonken aansluitpaneel. De luidsprekers zijn leverbaar in meerdere hoogglans polymeer-afwerkingen of een selectie van natuurlijke houtfineers die met de hand door bij Bentley Motors getrainde vakmensen worden aangebracht.

Leverbaar

De Discovery II is leverbaar vanaf januari 2016.

Adviesprijs

De adviesprijs is 20.500 euro per paar (standaard finish).

Specificaties

Gevoeligheid: 89 dB

Impedantie: 6 Ohm nominaal / 4 Ohms min.

Frequentierespons: 43 Hz – 30 kHz

Dimensies: 110 cm H x 23 cm B x 40 cm D

Gewicht: 30 kg

Informatie

Audio Ingang

Looierij 11

4762 AM Zevenbergen

W: www.audioingang.nl