Archief

Onno Kiviet | 11 februari 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Brinkmann Spyder draaitafel

De Brinkmann SPYDER is een volledig nieuw draaitafel ontwerp en zet een nieuwe standaard voor wat betreft Analoge geluidskwaliteit en flexibiliteit.

Spyder

De motorbody plint biedt plaats aan tot wel 4 armbases voor montage van de Brinkmann 10.0,10.5 en/of 12.1 armen en ieder ander denkbaar fabrikaat draaitafel arm met een lengte van 9 tot 12 inch.

De SPYDER wordt snaaraangedreven via de nieuw ontwikkelde Sinus motor die ook dienst doet bij het topmodel uit de range van ontwerper/eigenaar Helmut Brinkmann, de BALANCE.

Naast het chassis is ook het plateau gemaakt van een speciale resonantie geoptimaliseerde aluminium legering met een Crystal glas toplaag, het lager is als bij alle Brinkmann draaitafels het eigen ontwikkelde Zero-Maintenance Hydrostatic type wat onverslijtbaarheid koppelt aan ultra precisie!

Standaard

Standaard wordt naast een speciale schroefbare Record Clamp een grote Solid State Power Supply meegeleverd die uitgerust is met twee aparte voedingslijnen ,een voor de motorsturing en een tweede voor een unieke feature van de SPYDER, namelijk plateaulager verwarming.Dit zorgt onafhankelijk van de omgevingstemperatuur voor constante viscositeit van de smering van het plateau lager.

Optionele voeding

Optioneel is onder de benaming RöNT 2 ook nog een Buizenvoeding leverbaar die naast de SPYDER ook bruikbaar is voor alle andere Brinkmann draaitafels als de BARDO,OASIS en BALANCE.

De koppeling van precisie,emotionele betrokkenheid en een ultra dynamisch bereik waar alle Brinkmann draaitafels om bekend staan en de mogelijkheid om tot 4 armen te monteren maakt de SPYDER tot een in alle opzichten uniek Audiofiel product!

Prijzen

De SPYDER heeft compleet in de 1 armversie een verkoopprijs van 9500 euro,een extra armbase kost afhankelijk van uitvoering ,2000 tot 2400 euro per stuk.De optionele RöNT Buizen Power Supply heeft een verkoopprijs van 3300 euro.

Informatie

SOUNDDESIGN IMPORT 

T: 0031(0) 516 577236 

W: www.sounddesign.nl