Archief

Onno Kiviet | 17 februari 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Naim Audio NAC-N 272 streaming voorversterker.

Naim Audio introduceert op de komende Bristol Hifi Show de nieuwe NAC-N 272 streaming voorversterker. De NAC-N 272 is een hoogwaardige voorversterker met uitgebreide mogelijkheden voor streaming audio. Het combineert het beste van twee werelden, digitaal en analoog verpakt in een voorversterker met exceptionele geluidskwaliteit.

Naim NAC-N 272

De NAC-N 272 combineert uitstekend met elke NAP eindversterker zodat een 2-box systeem ontstaat met ongekende mogelijkheden voor het aansluiten van analoge en digitale bronnen. Daarnaast kan de NAC-N 272 worden verbeterd met een XP5 XS, XPS of 555 PS voeding.

Analoge voorversterker

De 272 maakt gebruik van Naim’s traditionele voorversterker opbouw met handgeselecteerde componenten. Alle componenten zijn discreet analoge onderdelen die zijn gespecificeerd na langdurige luistertests door Naim’s eigen R&D team. Er is grote zorg besteed aan het isoleren van het signaal pad zodat er geen interferentie kan ontstaan vanaf de voeding of het digitale circuit; de digitale en analoge secties communiceren door middel van optisch geïsoleerde chips. Digitale Technologie

De 272 maakt gebruik van een zeer krachtige DSP (Digital Signal Processor) die ook wordt gebruikt door de NDS referentie netwerkspeler. Daarnaast maakt hij tevens gebruik van Naim’s eigen ontwikkelde audio buffering en filter techniek. Dit zorgt ervoor dat jitter wordt voorkomen en optimaliseert de audiostream voor de beste prestaties.

Hybride volume control & Klasse-A hoofdtelefoonversterker

De volumebediening van de 272 is afgeleid van het ontwerp van de NAC S1 Statement voorversterker. Het zorgt voor een doeltreffende en verfijnde afstemming. De ingebouwde Klasse-A hoofdtelefoonversterker zorgt ervoor dat u het beste haalt uit uw hoofdtelefoon. Bij het inpluggen van de hoofdtelefoon zorgt het interne circuit voor een dynamische drive ongeacht de impedantie van uw hoofdtelefoon.

Hand-matched & Hand-wired

Alle analoge ingangen op de 272 zijn met de hand gesoldeerd op het main board. Dit zorgt voor mechanische ontkoppeling van de gevoelige circuits. Het main board zelf is ook ontkoppeld zodat trillingen van buitenaf niet kunnen doordringen. De componenten die zorgen voor de geluidskwaliteit worden door de toeleverancier binnen een kwaliteitsmarge van 5% geleverd. Naim selecteert deze componenten vervolgens met de hand binnen een marge van 1%.

Kenmerken

De NAC-N 272 is voorzien van een uitgebreide set connectiviteits- en streamingmogelijkheden. Bediening is simpel via de voor iOS en Android beschikbare bedieningsapp of via de bijgeleverde afstandsbediening.

De volgende inputs zijn voorhanden: UPnP streaming, Spotify Connect, Bluetooth (aptX), iRadio, DAB-FM (optie), 6 digitale en 3 analoge ingangen en een USB ingang voor iOS randapparatuur, MP3 spelers of USB sticks.

DSD 64 compatibiliteit De NAC-N 272 is het eerste Naim product met ondersteuning voor het afspelen van DSD64 bestanden. Deze functionaliteit vult hiermee de uitgebreide lijst van kenmerken verder aan. Consumenten kunnen nu nog gemakkelijker hun favoriete muziek van diverse bronnen afspelen.

De DSD bestanden kunnen gemakkelijk via UPnP, S/PDIF of via de USB ingangen afgespeeld worden. Om het DSD signaal zo puur mogelijk wordt de digital header information gescheiden door de DSP waardoor alleen de audio overblijft. Dit wordt vervolgens geoptimaliseerd voor de DAC door de stream te downsamplen naar 40bit/768kHz, gebruik makende van Naim software om de hoge sample rate en nauwkeurigheid te bewaren. Deze aangepaste DSD stream zal de DAC ingaan maar omzeilt de interne filtering van de DAC.

Prijs en Leverbaarheid

Wij verwachten de NAC-N 272 vanaf begin april leverbaar met een prijskaartje van rond de 4900 Euro.

Informatie

Latham Audio
W: www.lathamaudio.nl