Archief

Onno Kiviet | 25 februari 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Panasonic SC-PMX100 en SC-PMX70

De nieuwste hifisystemen met cd-speler van Panasonic bieden een ongeëvenaarde combinatie van audio in hoge resolutie en slimme connectiviteit. Met hun vele ultramoderne geluids- en netwerktechnologieën tillen de SC-PMX100 en SC-PMX70 hifidesign naar een nieuw niveau.

Micro hifi-systemen

Panasonic heeft vandaag zijn nieuwste micro hifi-systemen aangekondigd, de gloednieuwe SC-PMX100 en SC-PMX70. De nieuwe toevoegingen aan het uitgebreide assortiment hoogwaardige geluidssystemen van Panasonic zijn nog verder verbeterd en kunnen de steeds populairder wordende audio-indelingen met hoge resolutie van tegenwoordig aan. De SC-PMX100 is bovendien het eerste microsysteem van Panasonic dat in meerdere ruimten kan worden gebruikt en kan worden aangesloten op andere luidsprekers uit de ALL connected audiosystemen van Panasonic.

Beide apparaten zien er met hun slanke vorm en klassieke afwerking fantastisch uit in elke woonkamer en zijn ideaal voor iedereen die op zoek is naar verbluffende audioprestaties.

Overal in huis genieten van cd's en radio

De SC-PMX100 is een goed voorbeeld van de innovatie van Panasonic op de audiomarkt. Gebruikers kunnen vanaf één apparaat familie en vrienden in andere ruimten laten meegenieten van de muziek van hun cd-verzameling of favoriete DAB+-radiozenders. Ze kunnen andere audioapparaten en luidsprekers uit de ALL connected audioserie, zoals de SC-ALL5CD, op de SC-PMX100 aansluiten en hebben dan via de Panasonic Music Streaming app in het hele huis toegang tot nog meer content. De app is ook compatibel met verschillende aanbieders van onlinecontent, zoals Spotify, Napster, Aupeo! en TuneIn. Dit betekent dat de gebruiker altijd miljoenen nummers binnen handbereik heeft.

Via Bluetooth is eenvoudig verbinding te maken met mobiele apparaten. Daardoor heeft de gebruiker van de SC-PMX100 of SC-PMX70 altijd de volledige controle in handen over zijn audio-uitvoer. Nadat het hifisysteem eenvoudig is gekoppeld aan een mobiele telefoon of tablet, zijn alle favoriete nummers, internetradiozenders en podcasts met één druk op de knop te openen.

Audio zoals audio bedoeld is

De nieuwe microsystemen met cd-speler van Panasonic beschikken over een reeks nieuwe eigenschappen en functies waarmee ze zich onderscheiden van hun voorgangers. Zowel de SC-PMX100 als de SC-PMX70 zijn voorzien van technologieën voor audio met hoge resolutie, zodat gebruikers gewoon thuis kunnen genieten van echt authentiek geluid, beter dan cd-kwaliteit. Via USB-geheugen kunnen op beide systemen audiobestanden zonder kwaliteitsverlies worden afgespeeld. De SC-PMX100 kan bovendien audio met hoge resolutie afspelen via een computer (USB DAC) of DLNA.

Beide systemen zijn voorzien van de nieuwe oplossing voor digitale versterking van Panasonic, om audio zo authentiek en indrukwekkend mogelijk te laten klinken. De nieuwste versie van deze technologie bestaat onder andere uit LincsD-Amp van de derde generatie, Virtual Battery Power Supply en Variable Gain Digital Amp (VGDA). Laatstgenoemde corrigeert als nooit tevoren problemen als jitter en ruis van de stroomvoorziening, die het afspelen van digitale muziek vaak hinderlijk verstoort. Het resultaat is een dieper en nauwkeuriger geluid tot in elke hoek van de ruimte.

Panasonic heeft ook hoogwaardige driewegsluidsprekers ontwikkeld, waarop de nieuwe versterkingstechnologie en het 120W-uitgangsvermogen van de modellen het best tot hun recht komen. De Super Sonic Tweeter van de SC-PMX100 reproduceert audio tot 100 kHz, wat het hoorbare bereik overstijgt. Hierdoor kan de luidspreker ook de ultrahoge frequenties aan van bepaalde audiobronnen met hoge resolutie, evenals de meest verfijnde geluiden.

De luidsprekers van de SC-PMX100 beschikken bovendien over een lichte, stevige Bamboo Plant Opal-woofer van 14 cm, voor zo helder mogelijk geluid bij een groot bereik. Het materiaal corrigeert trillingen snel, om ongewenste echo's terug te brengen en het geluid precies zo weer te geven als de artiest het heeft bedoeld. De woofer van de SC-PMX70 maakt gebruik van Bamboo-houtskool met nauwkeurige uitsparingen, dat resonantie vermindert en helder, realistisch geluid produceert.

Voor de beste geluidskwaliteit van moderne audio-indelingen met hoge resolutie zijn de beste componenten en materialen nodig. Die zijn in beide systemen verwerkt.

Meestal wordt geluid minder helder als het volume van muziek omlaag gaat. De VGDA-technologie (Variable Gain Digital Amp) in de SC-PMX100 verbetert de kwaliteit bij lage volumes, voor scherp, helder geluid met minimale achtergrondruis. Daarmee vergelijkbaar is de Virtual Battery Power Supply, die het stroomcircuit in traditionele systemen omleidt en herstelt en zodoende ongewenste zoemgeluiden op de achtergrond verwijdert en kristalhelder geluid mogelijk maakt bij elk volume.

Klassieke afwerking

De SC-PMX100 en SC-PMX70 hebben allebei een hoogwaardig voorpaneel en een geluidsknop van aluminium. Ze zien er eenvoudig en stijlvol uit en passen in allerlei verschillende interieurs. De SC-PMX100 heeft ook een aluminium bovenpaneel. Beide systemen zijn compact en hebben een superieur design en een elegante afwerking.

SC-PMX100 – specificaties

Compatibel met Wi-Fi en Bluetooth NFC

Apple AirPlay

Qualcomm AllPlay om de ALL connected audioserie van Panasonic te kunnen gebruiken in meerdere ruimten

Compatibel met populaire streamingservices, zoals onder meer Spotify, Rhapsody, Napster, TuneIn, Aupeo!, DoubleTwist 

Compatibel met DLNA

DAB+- en cd-speler

Weergave in hoge resolutie – USB-geheugen, USB DAC en DLNA

Super Sonic Tweeter van 100 kHZ

Lincs D-Amp van de derde generatie

Uitgangsvermogen: 120 W

Beschikbaar vanaf juni 2015 voor een adviespijs van € 549.95

SC-PMX70 – specificaties

Compatibel met Bluetooth NFC

Weergave in hoge resolutie – USB-geheugen

DAB+- en cd-speler

Lincs D-Amp van de derde generatie

Uitgangsvermogen: 120 W

Verkrijgbaar in het zwart en zilver

Beschikbaar vanaf mei 2015 voor een adviespijs van € 299.95

Meer informatie

W: www.panasonic.nl