Archief

Onno Kiviet | 27 juni 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Magnepan MG-.7 (dot7)

Deze nieuwe Magnepan is niet zomaar een ‘opgewaardeerde’ versie van de 12, het is een volledig nieuwe luidspreker die ook voor Magnepan als fabrikant een nieuw begin inluidt. Daar waar Magnepan sinds meer dan 42 jaar zweerde bij het gebruik van magneto statische luidsprekers voor de weergave van het laag en het laag-midden, introduceren ze samen met de MG 3.7i de quasi-ribbontechnologie voor als full range twee weg systeem.

Een quasi-ribbon is een variant op een echte bandluidspreker. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een heel dunne film om de fragiele banden bij elkaar te houden. Een van de voordelen van de quasi-ribbon technologie is een groot frequentiebereik en de capaciteit om met hoge vermogens om te kunnen gaan. Het resultaat bij de .7 is volgens Magnepan een luidspreker met een zeer lage vervorming en een helderheid die kenmerkend is voor bandluidsprekers. Met daarbij een makkelijker aansturing voor versterkers.

Verder heeft de .7 ook een supertweeter volgens het quasi-ribbon principe aan boord wat zorgt voor een grotere “sweet spot” en wat de luidspreker dichter brengt qua klank bij een echte bandluidspreker zoals de MG 3.7i en 20.7 hebben in het hoog. Tenslotte heeft Magnepan, om de breuk met het verleden helemaal duidelijk te maken, ook gekozen voor een nieuwe en meer moderne vormgeving met een aluminium lijst aan de zijkant van de luidspreker. 

Uiteraard blijven ook de kenmerkende houten lijsten beschikbaar op aanvraag. 

Prijs vanaf 2.650 euro

Informatie

Audionord Europe,
De Chamotte 40,
4191 GT Geldermalsen
T: +31 (0)347-328223
W: www.audionord-europe.nl