Archief

16 maart 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Nieuwe Linn DS spelers met beter geluid, Exakt uitgangen en 'Space Optmisaton'

De beste netwerkspelers zijn zojuist weer beter geworden... Een nieuwe klok-architectuur en verbeterde audio-circuits hebben geleidt tot een sterke reducte van het aantal componenten – met kortere signaalwegen en verminderde jiter tot gevolg – voor de best mogelijke prestates. Maar dat is niet alles: een deel van de Exakt technologie komt nu beschikbaar voor alle DS modellen, hoe jong of oud ook.

Exakt 

Anderhalf jaar geleden ontwikkelde Linn het 'Exakt' systeem. Hiermee zorgde Linn voor een compleet digitaal pad van bron tot (Exakt) speaker en corrigeerde hiermee eventuele afwijkingen tussen de gebruikte drivers, elimineerde de kleuring van de kamer door staande golven en corrigeerde voor een sub-optmale plaatsing van de speakers in die kamer. Alleen de Akurate DSM en Klimax DSM waren uitgerust met Exakt uitgangen. Nu voegt Linn deze uitgangen toe op ALLE DS modellen, dus ook de Akurate DS, Majik DS en Majik DSM, zodat u het beste voorbereid op de toekomst, mocht u willen upgraden naar Exakt speakers of een Exakt Tunebox met uw huidige speakers, mocht hier Exakt technologie voor beschikbaar komen. 

Upgrades 

Bestaande Klimax DS of Akurate DS spelers kunnen worden geupgrade naar de nieuwe, verbeterde versies, waarbij ook gekozen kan worden om het board uit de 'oude' DS te gebruiken voor een extra 'Renew DS' in een andere zone. 

'Space Optmisaton'

Naast de Exakt uitgangen, krijgt nu ook iedere Linn DS speler de mogelijkheid het geluid te optmaliseren voor de kamer en de gebruikte speakers met Linn's 'Space Optmisaton' technologie (Space staat voor 'Speaker Placement And Custom Environment'). U hoef dus geen Exakt speakers te hebben om hiervan te profteren! Linn maakt het zelfs mogelijk om ook met speakers van een andere fabrikant voordeel te hebben van deze technologie. 

Niet minder dan 10 Bowers & Wilkins modellen worden al ondersteund: de Nautlus, 802 Diamond en 804, ‘S2’ versies van de 683/685/686 en CM1/CM6/CM8/CM9 en de KEF Blade/Blade Two en LS50, ProAc Studio 118 en D18/D20/D30, Monitor Audio Silver 6/8, Spendor A3/A5r/A6r en Quad’s ESL2912. Deze lijst zal de komende tjd snel groeien en u kunt via de Linn website zelfs uw eigen luidsprekers aanmelden! 

Wat is precies 'Space Optmisaton'? 

Iedere kamer heef zijn eigen 'sound'. Maar als je investeert in een topklasse muzieksysteem, waarom dan je kamer zo'n grote invloed laten hebben op wat je hoort? En bovendien zou het perfecte geluid toch niet in de weg moeten staan van de styling van je kamer? 

'Space Optmisaton' verwijdert de vervormende efecten van je luistersituate op de muziek, hiermee de ware geluidskwaliteit blootleggend. Op die manier kun je je kamer inrichten zoals jij dat wilt en toch de hoogst mogelijke kwaliteitsweergave bereiken. Dit doet deze techniek door optmalisate van: 

– De gekozen luidsprekers, of ze nu van Linn zijn of van een andere fabrikant 

– De gekozen plek van deze luidsprekers in de kamer 

– De unieke karakteristek van de kamer 

Flash is required!

Hoe werkt 'Space Optmisaton'? 

Space Optmisaton bouwt een akoestsch model op van de kamer, gebaseerd op de gekozen luidsprekers, hun positonering in de kamer en de unieke eigenschappen van de luisteromgeving. Op basis van dit model worden flters berekend die de efecten van de ruimte verminderen. 

Flash is required!

Space Optmisaton+ 

Space Optmisaton+ is een evolute van Exakt optmalisate voor alle Exakt luidsprekers (Akubarik, Klimax 350, Akudorik, B&W Nautlus, B&W 802 Diamond, Kudos Titan II en alle Linn speakers i.c.m. Exakt Tunebox), met de mogelijkheid nog nauwkeurigere correctes uit te voeren. 

In samenwerking met Exakt, is Space Optmisaton+ nog beter in staat om door een bekend model van de complete akoestsche respons van iedere individuele drive unit in zijn behuizing een nog nauwkeuriger model van de complete luisteromgeving te creëren, wat zorgt voor meer precisie in de totale optmalisate. 

Boek een demo! 

Om alle mogelijkheden uit te leggen en te laten horen, kunt u het beste even langskomen, want zien en horen met eigen oren, zegt meer dan 1000 woorden! 

Informatie

Beter Beeld & Geluid

1e Oosterstraat 2

1211 LB Hilversum

W: www.beterbeeldengeluid.nl

B: Bedrijfpagina