Archief

Onno Kiviet | 04 september 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Technics Grand Class G30-serie: de nieuwe generatie hifi componenten

Technics heeft vandaag de nieuwe Grand Class-serie onthuld: hifi audio componenten van de nieuwe generatie, voor een compromisloze geluidskwaliteit en een hoogwaardige gebruikerservaring.

Grand Class-serie

De Grand Class-serie bestaat uit twee hifiaudioapparaten – de netwerk-audio-versterker SU-G30 en de muziekserver ST-G30 – en is speciaal ontwikkeld om mensen thuis professionele muziekprestaties te bieden. Technics heeft zijn tientallen jaren aan ervaring in de audiotechnologie ingezet om toonaangevende digitale technologie te combineren met optimale circuits en systeemconfiguraties, en zo een van de meest geavanceerde hifisystemen van deze tijd te creëren.

Netwerk audio versterker SU-G30: toonaangevende audio met hoge resolutie

De SU-G30 is voorzien van dezelfde toonaangevende audiotechnologie als zijn voorganger uit de R1-serie van Technics: de JENO Engine, die audiosignalen volledig digitaal en met minimale jitter verwerkt en overbrengt van de invoerbron naar de versterker. Het resultaat? Audio met een adembenemende helderheid en onderscheidende instrumentatie, die muziek thuis echt tot leven doet komen.

De GaN-FET Driver van de SU-G30 maakt snelle schakeling met minimaal verlies mogelijk en laat audio precies zo klinken als de oorspronkelijke opname. Tegelijkertijd zorgt LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) in de versterker voor optimale prestaties voor elk soort aangesloten luidspreker. Ook is de SU-G30 voorzien van een schakelvoeding met weinig vervorming, om frequentie-schommelingen door vermogensverschuiving te onderdrukken en zodoende de geluidsvervorming te minimaliseren.

Eenvoud en prestaties dankzij de zeer geavanceerde digitale technologie

De SU-G30 heeft een ingebouwd circuit voor netwerkweergave, dat met zorg is ontwikkeld om een eind te maken aan jitter en ongewenste achtergrondgeluiden.

De zeer efficiënte structuur van het circuit zorgt hiervoor. De versterker zet digitale audiogegevens over via de kortst mogelijke route van de muziekbron naar de versterker. Dit zorgt voor een extreem lage signaalafname en een compromisloze geluidskwaliteit. De minimalistische ontwikkelingsbenadering komt naar voren in de werking van het gebruikersmenu en de app van het apparaat: allebei een zorgvuldig afgewogen combinatie van elegant design en bruikbaarheid.

(Technics SU-G30)

Hoogwaardige verwerking van alle soorten signaalbronnen

De netwerk-audio-versterker SU-G30 ondersteunt een groot aantal invoerbronnen, uiteenlopend van oude tot de meest geavanceerde audio-indelingen met hoge resolutie (384-kHz/32-bits, DSD11,2 MHz).

De SU-G30 is compatibel met services voor onlinemuziekstreaming, internetradio en digitale (DLNA, USB, Bluetooth) en analoge audio (Line, Phono), en verwerkt alle soorten signaalbronnen digitaal. Hierdoor profiteren de gebruikers als nooit te voren van al hun favoriete muziek.

Muziekserver ST-G30: Netwerkaudio voor hoogwaardige prestaties


(Technics ST-G30)

Gegevensoverdracht in hifikwaliteit

De ST-G30 is voorzien van een SSD (Solid State Drive). Die heeft, in tegenstelling tot een HDD (Hard Disk Drive), geen bewegende onderdelen en is daardoor helemaal stil. De SSD wordt aangevuld door de Digital Noise Isolation Architecture, die ruis en jitter zo veel mogelijk terugbrengt. Hierdoor horen gebruikers alleen het geluid waarnaar ze wilden luisteren.

Muziekgegevens worden in hoge kwaliteit naar de speler overgebracht via het Optimally Activated Circuit System, terwijl USB-overdracht met weinig ruis voor een stabiel USB-uitgangsvermogen zorgt, voor extreem nauwkeurige gegevens-overdracht. Of het nu gaat om audio via een audiobibliotheek met hoge resolutie of het streamen van muziek via een onlinemuziekservice, het klonk nog nooit zo goed.

Bit-Perfect CD Ripping

Het interne cd-station is exclusief geproduceerd door Technics. Het is in een stil plekje stevig ingebouwd in het hart van de behuizing, om trillingen en ruis te minimaliseren en tegelijkertijd te garanderen dat cd-gegevens nauwkeurig worden gelezen.

Met de ST-G30 kunnen hele cd-collecties worden geript zonder compressie, zodat gebruikers gemakkelijker kunnen genieten van hun oude muziek en zich geen zorgen hoeven te maken over een slechter wordende geluidskwaliteit. Bovendien herstelt Bit-Perfect Ripping van Technics eigenschappen van leesfouten, probeert het gegevens opnieuw te lezen en voert de vergelijkende verificatie uit om ervoor te zorgen dat geripte kopieën niet worden beïnvloed door kleine imperfecties van de cd en dus net zo klinken zoals de originele versie.

Bruikbaarheid geoptimaliseerd voor netwerkaudio

De ST-G30 is voorzien van een gebruikersmenu waarmee allerlei handelingen kunnen worden uitgevoerd, zoals het maken van een muziekbibliotheek vanuit een smartphone-app, het bewerken van tags en het nauwkeurig aanpassen van instellingen. Dit maakt eenvoudige bediening mogelijk en helpt de gebruikers zich in hun favoriete muziek onder te dompelen zonder dat ze daarvoor een laptop, tablet of pc nodig hebben.

Netwerk audio versterker SU-G30 Specificaties:

Accurate Digital Technology

- JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization)

- GaN-FET Driver

- Snelle en stille hybride voeding

- LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)

- Batterijgestuurde klokgenerator

- Zeer stevige dubbele behuizing van metaal

Noiseless Signal Technology

- Digital Noise Isolation Architecture

- Digitaal oversampling-filter voor extreem weinig vervorming

- Remastering met hoge resolutie – verbeterd voor gecomprimeerde audio

- Optimaal geactiveerd circuitsysteem

Technics Definitive-design

- Zeer stevige aluminium behuizing

- Symmetrische structuur

Uitgangsvermogen

- 100 W + 100 W 4 Ω

- 50 W + 50 W 8 Ω

Afmetingen en gewicht

- 430 mm x 98,5 mm x 424,5 mm (B x H x D)/circa 11,0 kg

Aansluiting

- 2 Digital Coaxial-ingangen/1 Digital Optical-ingang/1 Analog Line Pin-ingang/USB-A-ingang/USB-B-ingang/

- 1 Phono-ingang (MM)/Ether-aansluiting/hoofdtelefoonuitgang/Wi-Fi (a/b/g/n)/Bluetooth (aptX, AAC, SBC)/AirPlay

Indeling digitale invoer

- Digital Coaxial: PCM tot 192 kHz 24-bits

- Digital Optical: PCM tot 96 kHz 24-bits

- DLNA, USB-A: FLAC, WAV, AIFF, ALAC tot 192 kHz 24-bits

- AAC tot 98 kHz 320 kbps

- MP3, WMA tot 48 kHz 320 kbps

- DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz

- USB-B: PCM tot 384 kHz, 32-bits/DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz, 11,2 MHz met ATM (Asynchrone overdrachtsmodus)

Muziekserver ST-G30 Specificaties:

Noiseless Signal Technology

- USB-overdracht met weinig ruis

- SSD

- Digital Noise Isolation Architecture

- Optimaal geactiveerd circuitsysteem

- Bit-Perfect Ripping

- Stevig en stil bevestigd station

- Zeer stevige dubbele behuizing van metaal

Technics Definitive-design

- Zeer stevige aluminium behuizing

- Symmetrische structuur

Afmetingen en gewicht

430 mm x 98,5 mm x 388,5 mm (B x H x D)/circa 10,5 kg * Voorlopig

Aansluiting

- 1 USB 3.0/1 USB 2.0/1 Ethernet-aansluiting

Specificatie

- USB-audio-uitvoer: PCM tot 384 kHz 32-bits

- DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz, 11,2 MHz

- DLNA: FLAC, WAV, AIFF, ALAC tot 192 kHz 24-bits

- DSD tot 11,2 MHz

- AAC tot 98 kHz 320 kbps

- MP3, WMA tot 48 kHz 320 kbps

- Rip-indeling: FLAC/WAV-codering

- Opslag: 2,5-inch SATA SSD, verwisselbaar

- Compatibele muziek streaming services worden ondersteund door middel van firmware-updates

Ga voor meer informatie naar technics.com.

Technics ST-G30 / SU-G30