Archief

Onno Kiviet | 20 september 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Kronos & Connaisseur-AV

Vanaf 1 oktober 2015 verzorgt het Deense Connaisseur-AV de distributie van het Canadese platenspeler merk Kronos in de Benelux. De Kronos platenspelers zullen aanwezig zijn op “Hifi Brussels 2015”.

Voor velen zal dit de eerste keer zijn om dit uitzonderlijke merk te ontdekken. En wie beter dan de fabrikant zelf, Louis Desjardins, om u te woord te staan tijdens de show. 

Kronos is een innovatieve draaitafel fabrikant die met de regels van de conventionele audio ontwerpen breekt. Ze werken met twee identieke massieve platters, die boven elkaar in tegengestelde richting roteren aan exact dezelfde snelheid. Deze techniek elimineert de torsie krachten. Het resultaat is een draaitafel platform met een ongeëvenaarde stabiliteit.

De modellen

Het gamma bestaat uit meerdere modellen, de Kronos Pro is het vlaggeschip, en dan is er nog de Sparta.


(Kronos Pro)

De Sparta reeks bestaat in twee versies, de Sparta 0.5 en de Sparta. De Sparta 0.5 is een platenspeler met één platter, maar die kan je nadien upgraden met een tweede platter om zo een Sparta te maken. Dit is een unique selling point van het merk.En dit maakt de instap voor velen iets eenvoudiger.


(Kronos Sparta)

Verder in het Kronos gamma vinden we nog twee armen, een 9 inch en een 12 inch. Louis Desjardins is een fabrikant die niet stilzit, die blijft innoveren en ontwerpen. Dus wie weet wat de toekomst ons nog zal brengen!

Informatie Kronos

W: http://www.kronosaudio.com 

Informatie distributeur

Connaisseur-AV
Manuel Lopes - EU Sales Manager
W: http://www.connaisseur-av.eu 
T: +32 476 79 46 61