Archief

04 september 2015 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Technics Ottava SC-C500 Hifisysteem

Technics heeft op de IFA 2015 in Berlijn een nieuw alles-in-één hifi systeem aangekondigd: de OTTAVA SC-C500. De nieuwste toevoeging aan het assortiment hifi systemen van Technics combineert een SU-C501 CD stereo versterker met krachtige OTTAVA-luidsprekers en audio ondersteuning in hoge resolutie. En dat alles in een compact design die de stijl van elk huis verbetert.

 

Het hifisysteem OTTAVA SC-C500: alles-in-één voor stijl en prestaties

Technics heeft zijn vele jaren aan ervaring met engineering en een paar van de meest geavanceerde technologieën voor home audio ingezet om de ultieme compacte netwerk-stereo versterker met cd-speler te creëren. In de meervoudige SU-C501 zijn veel van de baanbrekende componenten van Technics verwerkt, zoals de JENO Engine, LAPC en de batterij gestuurde klokgenerator. Dat betekent dat het systeem een audio-ervaring kan bieden die normaal gesproken is voorbehouden aan aanzienlijk grotere versterkers.

De OTTAVA SU-C501 is klein en aantrekkelijk en daarmee perfect voor huizen en appartementen met weinig ruimte. Doordat alleen de allerbeste materialen zijn gebruikt, ziet het systeem er bovendien fantastisch uit.

Het nieuwe alles-in-één systeem van Technics maakt het mogelijk om vanaf allerlei bronnen en apparaten te genieten van muziek van de allerhoogste geluidskwaliteit. Of het nu gaat om netwerkaudio met hoge resolutie, een cd, een USB-geheugenstick, USB-DAC of een smartphone, de bediening is eenvoudig en efficiënt met de nieuwste smartphone-app van Technics.

Het OTTAVA-luidsprekersysteem heeft twee symmetrisch geplaatste woofers om kast-trillingen te verminderen, en een spiraalvormige akoestische poort, voor een rijke, krachtige bas die de ruimte vult. Het resultaat is een hoogwaardig en indrukwekkend geluid uit een hifisysteem dat subtiel in de hoek van de kamer kan worden geplaatst, of in een kleine kast.

Naast een robuuste bas levert het luidsprekersysteem ook uitstekende prestaties in een groot audiobereik. Geluidsgolven gedragen zich anders bij verschillende pitches. Daarom zijn in de OTTAVA-luidsprekers verschillende technologieën geïmplementeerd voor hoge en lage frequenties. Geluiden met een lage of gemiddelde frequentie worden door een reflector verstrooid, voor helderheid en resonantie, terwijl de tweeters in een meerhoekse configuratie zijn geplaatst voor scherpe, nauwkeurige geluiden met een hoge frequentie.

De luidsprekerkast heeft niet alleen een aantrekkelijke, stijlvolle afwerking, maar voorkomt ook nog eens geluiden van de tweeter die het geluid van de andere luidsprekereenheden kunnen verstoren. Dit maakt een eind aan geluids-verslechtering en zorgt voor hoogwaardig geluid overal in huis.

Naast de nieuwe OTTAVA SC-500 heeft Technics ook een zwarte versie aangekondigd van de SB-C700-luidspreker, die in 2014 samen met de C700-serie werd geïntroduceerd. De SB-C700 is een tweewegsluidsprekereenheid met een extreem groot weergavebereik tot 100 kHz, dankzij een stijve, lichte dome-tweeter met diafragma van aluminium. De luidspreker heeft ook een hoogwaardige pianoafwerking, die een einde maakt aan onnodige resonantie en diffractiereflectie, voor helderder en scherper geluid.

Hifi systeem OTTAVA SC-C500 Specificaties:

Accurate Digital Technology

- JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization)

- LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)

- Batterijgestuurde klokgenerator

Noiseless Signal Technology

- Digital Noise Isolation Architecture

Emotive Acoustic Technology

- Snelbewegende luidspreker

- Dubbele aandrijving met spiraalvormige buis

Uitgangsvermogen

- Uitgangsvermogen: totaal 100 W

Afmetingen en gewicht

- Hoofdeenheid: 360 mm x 91 mm x 248,5 mm (B x H x D)/ca. 3,9 kg

- Luidspreker: 110 mm x 277 mm x 110 mm (B x H x D)/ca. 1,9 kg

Aansluiting

- 1 Digital Optical-ingang/USB-A-ingang/USB-B-ingang/

- Ether-aansluiting/hoofdtelefoonuitgang/Wi-Fi (a/b/g/n)/Bluetooth (AAC, SBC)/AirPlay

Indeling digitale invoer

- Digital Optical: PCM tot 96 kHz 24-bits

- DLNA, USB-A: FLAC, WAV, AIFF, ALAC tot 192 kHz 24-bits

- AAC tot 96 kHz 320 kbps

- MP-, WMA tot 48 kHz 320 kbps

- DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz

- USB-B: PCM tot 192 kHz 32-bits

- DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz met ATM (Asynchrone overdrachtsmodus)

Luidspreker SB-C700 zwart Specificaties:

Emotive Acoustic Technology

- Luidsprekersysteem met puntgeluidsbron

- Extreem groot weergavebereik

- Phase Precision Driver (coaxiale platte tweewegsluidsprekereenheid)

- Hoogwaardig netwerkcircuit

- Zeer stevige entasisvormige kast

Technics Definitive-design

- Pianoafwerking in hoogglans

- Entasisvormige behuizing

- Met magneten bevestigd raster met stof

Afmetingen en gewicht

- 220 mm x 336 mm x 286 mm (B x H x D) (inclusief net en aansluitingen)/ca. 8,5 kg (1 stuk)

Systeem

- Bass reflex met 2 coaxiale tweewegsluidsprekers

- Woofer: 1 coaxiaal, plat, 16 cm

- Tweeter: 1 dome, 1,9 cm

Ga voor meer informatie naar technics.com

OTTAVA SC-500