Archief

Onno Kiviet | 20 april 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Nieuwe Lindemann Musicbook:DSD modellen

Lindemann zal tijdens High End München een nieuwe generatie ‘Musicbook:DSD’ modellen presenteren, die alle digitale signalen volledig in DSD verwerken.

Deze zullen bieden:

…resampling/conversie naar DSD 256

…van alle digitale ingangssignalen

…met verdere conversie volledig in DSD

Pure DSD conversie

In deze “Pure Path Mode” werkt de D/A omzetter alleen nog maar als digitaal filter. Alle verdere signaalbewerking is in het analoge domein. Nog nooit was er een DAC die zo puur en simpel signalen analoog maakte! 

De vooruitgang in geluidskwaliteit van deze nieuwe omzettingstechnologie ten opzichte van conventionele PCM conversie is spectaculair: meer dynamiek, levendige tonale kleuren en een absoluut levensechte atmosfeer die zeer nauw aan analoge reproductie doet denken, maar met een veel hogere resolutie. Bereid je voor op een schok!

Bluetooth aptX / DSD 256 via USB

De nu al indrukwekkende lijst van mogelijkheden van de Musicbook digitale bronnen wordt zelfs nog verder uitgebreid met Bluetooth aptX en USB nu tot 384 kHz / DSD 256. Dit geldt voor alle modellen – zowel de DACs als streamers. 

Het nieuwe streaming platform biedt nu ook DSD capaciteit (spelen van DSD files via het netwerk), extra playlist functionaliteiten en de mogelijkheid om zowel de TIDAL als Qobuz diensten te gebruiken. Er is ook een nieuwe radio / podcast provider. De App is tot slot nog verder geoptimaliseerd.

Upgrades mogelijk

De nieuwe Musicbook: DSD modellen zullen na de High End München beschikbaar zijn en zullen hun voorgangers daarmee vervangen. De prijzen liggen zo’n 15% hoger dan hun voorganger, maar de sprong in geluidskwaliteit maakt dit 100% goed. Een volledige hardware upgrade tegen een aantrekkelijke prijs is ook mogelijk.

Beluister de nieuwe modellen tijdens High End München in Kamer F210, Atrium 4.2.

Informatie

Audio Ingang
Looierij 11
4762 AM Zevenbergen
Nederland
T: +31 (0)6 201 281 47
W: www.audioingang.nl