Archief

Onno Kiviet | 06 april 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

T+A introduceert Pulsar-20 luidsprekers

Met de Pulsar 20 serie introduceert T+A twee opvallende nieuwe luidsprekers: een elegante vloerstaande luidspreker genaamd ST20, en een compacte mini-monitor met de naam R20. Beide luidsprekers zijn leverbaar in hoogglans zwart of hoogglans wit en kosten respectievelijk €2949 en €1424 per paar.

Pulsar 20 serie

De Pulsar 20-serie maakt gebruik van volledig nieuw ontwikkelde drive-units waarvan de conussen via een speciaal procédé uit verschillende diktes aluminium gemaakt worden, waardoor deze extreem stijf en licht kunnen zijn. Deze nieuwe drive-units maken bovendien gebruik van krachtige magneten en geavanceerde ophangsystemen waardoor ze niet alleen extreem snel en dynamisch zijn, maar ook nog eens stevig belast kunnen worden. Het wisselfilter heeft een aparte aarding voor de bas- en de mid/hoog aansluitingen, waardoor de Pulsar 20-serie optimaal presteert met bi-wire bekabeling.

Pulsar ST20

De slanke ST20 is met zijn hoogte van net geen meter (92cm. zonder de bijbehorende voet) en breedte van slechts 19cm. een elegante verschijning. Alle units zijn bovendien zonder zichtbare bevestingsmaterialen en volledig ‘flush’ in de kast gemonteerd. De kast is volledig strak afgewerkt en er is dan ook geen enkele schroef of gleuf zichtbaar. Dit is niet alleen zeer fraai om te zien, het zorgt er ook voor dat er geen hinderlijke reflecties van geluidsgolven ontstaan die het stereobeeld zouden kunnen verstoren. Ondanks zijn bescheiden afmetingen is de drie-weg ST20 in staat om een vol en krachtig, maar vooral ook schoon laag te produceren. Voor de weergave van het belangrijke middengebied is een 120mm aluminium driver beschikbaar, terwijl voor het hoog een eveneens uit aluminium vervaardigde 25mm tweeter voorhanden is.

Het bereik loopt van een indrukwekkende 32Hz tot maar liefst 30kHz. De nominale impedantie is 4 Ohm en het rendement 87dB. 

Pulsar R20

De Pulsar R20 maakt natuurlijk ook gebruik van de speciaal voor de Pulsar 20-serie ontwikkelde technologieën zoals de 25mm aluminium dome-tweeter en de 150mm aluminium lange-slag woofers. De compacte, gebogen behuizing van de R20 is afgewerkt in een echte hoogglans lak afwerking, die ontstaan is na verschillende polijst- en lak bewerkingen. Omdat de R20 een twee-weg systeem is moet de woofer nu ook de mid-frequenties voor zijn rekening nemen. Toch weet de R20 groter en krachtiger te klinken dan zijn bescheiden afmetingen doen vermoeden, zonder daarbij aan openheid en natuurlijkheid in het middengebied in te boeten. 

Het bereik loopt van een indrukwekkende 40Hz tot maar liefst 30kHz. De nominale impedantie is 4 Ohm en het rendement 85dB. 

Prijs en beschikbaarheid

De T+A Pulsar ST20 en R20 zijn vanaf Mei 2016 verkrijgbaar via de geautoriseerde T+A dealers. 

T+A Pulsar ST20: €2949 per paar, leverbaar in hoogglans zwart of hoogglans wit.

T+A Pulsar R20: €1424 per paar, leverbaar in hoogglans zwart of hoogglans wit.

Kijk voor de volledige specificaties van de Pulsar ST20 en R20 op de T+A website: www.ta-hifi.de

Pulsar R20

Pulsar ST20