Archief

Onno Kiviet | 31 augustus 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Bang & Olufsen lanceert de BeoSound 1 & 2

De BeoSound 1 en BeoSound 2 zijn draadloze luidspreker systemen met een indrukwekkend 360-graden sferisch geluid. De luidsprekers werden speciaal ontworpen om de luisteraar een ongeëvenaard gebruiksgemak, in combinatie met mobiliteit en een magische geluidsbeleving te bieden.

Alles verandert, dat is de enige zekerheid die technologie en het leven gemeenschappelijk hebben. Geen leven is identiek en daarin ligt voor ons de uitdaging om producten te creëren die in zoveel mogelijk contexten de gebruikers meerwaarde kunnen bieden. Onze manier van leven en werken is flexibeler dan ooit en wij hebben de producten die bij deze lossere levensstijl aansluiten.

De BeoSound 1 en BeoSound 2 zijn het antwoord van Bang & Olufsen op de dagelijkse realiteit die voortdurend aan verandering onderhevig is. De beide producten zijn ultra-flexibel voor wat betreft het gebruik, de connectiviteit en plaatsingsopties. Daarnaast bieden ze een ongeëvenaarde 360-graden geluidsbeleving, ongeacht uw positie in de ruimte ten opzichte van de luidsprekers.

“We leven in een tijdperk waarin iedereen op zoek is naar meer vrijheid. We willen onszelf niet langer beperkingen op technologisch gebied opleggen, aldus Marie Kristine Schmidt, Vice President Brand, Design & Marketing en ze voegt daar aan toe: “De BeoSound 1 & 2 werden speciaal ontworpen voor een flexibele levensstijl, waarin muziek als vanzelf en op een natuurlijke manier door het huis klinkt. Het ingetogen maar krachtige design benadrukt de functie van de luidsprekers nog extra.”

Feel the groove

Het elegante design van solide aluminium van de BeoSound 1 en 2 voegt met een ongekend gemak een geraffineerde touch aan het interieur toe. De plaatsingsmogelijkheden zijn vrijwel eindeloos: op een boekenplank, losjes op de vloer, naast de salontafel of buiten op het terras.

Om de dreunende bastonen langs de onderkant te laten ‘ontsnappen‘, zweven de kegelvormige luidsprekers een paar millimeter boven de vloer. Om akoestische redenen bevindt zich een opening aan de bovenkant. Het verder gladde aluminium oppervlak geeft de BeoSound 1 en 2 een uniforme uitstraling.

BeoSound 1 is een draagbaar, licht en draadloos luidspreker systeem die ook op batterij kan functioneren, voor nog meer mobiliteit. Om de luidspreker veilig te kunnen verplaatsen, werd onder de top een kleine gleuf aangebracht.

BeoSound 2 is het iets grotere en krachtigere broertje van de BeoSound 1. Om u te kunnen omringen met zijn fenomenaal heldere en precieze geluid moet de BeoSound 2 altijd op het stroomnet zijn aangesloten.

360 graden geavanceerd geluid

De BeoSound 1 en 2 zijn uitgerust met de Acoustic Lens Technologie, welbekend van klassieke Bang & Olufsen-luidsprekers als de BeoLab 5 en BeoLab 18. De bovenin de luidsprekers geplaatste akoestische driver stuurt het geluid naar een reflector die vervolgens voor een ruimtelijke en krachtige 360-graden geluidsbeleving zorgt.

Direct muziek streamen

Dankzij de veelvoudige aansluitopties op bijvoorbeeld Google Cast, AirPlay, DNLA en Bluetooth is de toegang tot mobiele toestellen en muziek-apps buitengewoon eenvoudig.

Daarnaast bieden de BeoSound 1 en 2 geïntegreerde toegang tot de TuneIn- internetradiostations en muziekstreamingdiensten als Spotify en Deezer, zodat u moeiteloos en zonder gebruik te hoeven maken van een smartphone of tablet muziek kunt streamen.

Intuïtieve sensortechnologie

Nieuw voor de BeoSound 1 en 2 is het gebruik van nabijheidssensoren die een intuïtieve bediening van de basisfuncties op de luidsprekers mogelijk maken. Zodra de sensor uw aanwezigheid registreert, kunt u de luidspreker via de in uw richting gedraaide gebruikersinterface bedienen. Om het volume in te stellen, draait u aan het wiel en voor de bediening van de andere functies, volstaat een tik of veeg over de bovenkant. 

Muziek door het hele huis

De BeoSound 1 en 2 zijn nieuwkomers in het uitgebreide Bang & Olufsen BeoLink Multiroom-portfolio waarmee u al uw Bang & Olufsen-producten koppelt tot één draadloos muzieksysteem door het hele huis. Op een multiroom-installatie kunt u 8 exemplaren van de BeoSound 1 en de BeoSound 2 aansluiten.

De BeoSound 1 is nu in de Bang & Olufsen-showrooms verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 1295. De BeoSound 2 is vanaf eind oktober 2016 verkrijgbaar voor de adviesprijs van €1695.

Video

https://www.youtube.com/embed/tlnV4KbtZRQ?rel=0&showinfo=0&modestbranding=1&controls=2&autohide=1&theme=light

Informatie Bang&Olufsen

Beosound 1: http://www.bang-olufsen.com/en/collection/wireless-speaker-systems/beosound-1

Beosound 2: http://www.bang-olufsen.com/en/collection/wireless-speaker-systems/beosound-2

Website B&O: http://www.bang-olufsen.com/nl

B&O Beosound 2 en 1

B&O Beosound 2

B&O Beosound draadloos luidsprekersysteem