Archief

redactie | 08 augustus 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

X-fi nieuws: De ‘lichtnet generator van Hanze Hifi

Hanze Hifi zet de Hanze “lichtnet regenerator” weer eens in het zonnetje. U weet wel dat ding om bijvoorbeeld uw draaitafel van “schone energie” te voorzien. Sinds Jaap de Clean Power Supply ontwikkelde is de werking ervan eigenlijk alleen maar extremer geworden.

Dit omdat de vervuiling van ons lichtnet dramatischer wordt met iedere LED lamp die we in onze fittingen draaien. Uiteraard, allemaal voor de goede zaak! Minder energie verbruiken. Maar voor onze muziekweergave is het écht heel erg slecht.

Nee, het is géén filter! Het apparaat neemt de Watts (Joules) uit het lichtnet en geeft de gewenste spanning door met een absoluut loepzuivere 50 Hz sinus. Tel uit je winst. De “stilte” die je daardoor terugkrijgt in bijvoorbeeld je draaitafel c.q. je (phono-) voorversterker is in de meeste gevallen al te horen als je naald nog in de inloopgroef loopt. Nou, dát verschil gaan wij laten horen tijdens onze demonstraties tijdens de X-fi.

Én u kunt bij ons komen horen waarom mensen kiezen voor een Thorens TD-124 of een Garrard 401. Beide draaitafels hebben we opgebouwd met de 12” EMT 997 arm en voorzien van een EMT XSD-15 element. Uiteraard houden we ook de bekabeling/bedrading identiek. Kortom het verschil tussen de Thorens en de Garrard teruggebracht tot “the bare facts”.

De elektronica zal weer bestaan uit “glaswerk” van H.A.T (Het Audio Team). De PH3 buizen phonotrap, de LA 2 MKIII buizen lijnversterker en H.A.T. buizen mono-blokken. Bij het ter perse gaan van dit bericht is nog niet duidelijk welke luidsprekers weg gaan gebruiken. We hebben gedacht aan de Chartwell LS3/5 (van Graham Audio), maar waarschijnlijk tovert Joachim Gerhard (van de Audio Physic Virgo II, Spark, Tempo II, Sonics Argenta, Anima, Allegra) iets nieuws voor ons uit de hoge hoed! He is back too!!!

http://x-fi-audioshow.nl/deelnemers/hanze-import-distribution/

Garrard 401

Thorens TD-124