Archief

Onno Kiviet | 08 januari 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Naim introduceert de Mu-so Qb

Tijdens de CES 2016 in Las Vegas heeft Naim de Mu-so Qb gelanceerd. Mu-so Qb is een compacte versie van het draadloze muzieksysteem Mu-so. De introductie van Mu-so is voor Naim een groot succes geweest, dit werd in 2015 onderstreept door de toekenning van een EISA award. De Mu-so Qb borduurt voort op dit succes.

Mu-so combineert Naim’s hoge standaard voor muziekweergave met een aantrekkelijk uiterlijk en gemakkelijke bediening. Mu-so Qb neemt dezelfde kenmerken mee in een compacter ontwerp waardoor hij nog gemakkelijker is te plaatsen in huis of kantoor.
“With Mu-so Qb,we use the same principles that helped form the original Mu-so: nocompromise on materials, sound quality or features.” aldus Naim Audio’s Technisch Directeur, Roy George.

Ontwerp

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van deMu-so Qb was om de luidsprekers op een goede manier in de kleine behuizing te plaatsen zodat ze optimaal kunnen functioneren. Om hoogwaardige geluidskwaliteit in een compacte behuizing te creëren heeft Naim uitgebreid geëxperimenteerd met de juiste hoek van de luidsprekers en het optimaliseren van de componenten. De in totaal 5 luidsprekers zijn zodanig opgesteld dat ze ondanks de afwijkende vorm van het front toch een goed stereobeeld geven. Mu-so Qb maakt voor het weergeven van de lage frequenties gebruik van een afwijkende technologie dan de originele Mu-so, er is immers geen plek voor een bass pijp. Hiervoor maakt Naim gebruik van twee passieve membranen die samenwerken met een actieve custom-made woofer met 100W versterker. Hierdoor krijgt de Mu-soQbeen verrassend diep laag, wat ongekend is voor zijn dimensies. Aan de bovenzijde van de Mu-so Qb is een touchscreen interface met daarom heen een solide aluminium ring om het volume te regelen. 

Kenmerken

Verbind de Naim Mu-so Qb met je Wi-Fi netwerk om toegang te krijgen tot een wereld van muziek. Stream draadloos muziek in hoge-resolutie via UPnP™of zoek en speel miljoenen tracks via Spotify Connect, TIDAL, Internet Radio of Airplay. Met de Mu-so Qb maak je gemakkelijk verbinding met andere apparatuur. Zo is hij voorzien van Bluetooth (AptX), een USB ingang voor verbinding met smartphones of tablets, een 3,5mm jack analoge ingang en een digitale ingang voor TV’s, Cd-spelers en set-top boxen. Mu-so Qb kan deel uitmaken van een multi-room systeem met maximaal 4 andere Naim apparaten waaronder Naim netwerkspelers en Uniti producten. Hierdoor kun je synchroon in elke kamer van je huis muziek afspelen. Je kunt dit gemakkelijk bedienen via de Naim Control app voor iOS en Android.

Geluid

Aan het hart van de Mu-so Qb staat een 32-bits Digitale Signaal Processor – dezelfde hoogwaardige processor als in de Mu-so. De DSP regelt de muziek en verdeelt deze op de juiste manier over de luidsprekers. Hierdoor is het mogelijk om maximale geluidskwaliteit te krijgen uit de kleine behuizing. Het eindresultaat is een waanzinnige muzikale ervaring die de verwachtingen overtreft ongeacht zijn plaatsing in kantoor, slaapkamer of keuken. Er is gekozen voor 20% glas-versterkt polyester als materiaal voor de behuizing vanwege zijn stijfheid en dempende eigenschappen. Aan de buitenzijde is gebruik gemaakt van een aluminium cover en warmteafvoer. De onderzijde rust op een plexiglas voetplaat die ervoor zorgt dat ongewenste vibratie wordt opgevangen, tevens versterkt dit de structuur van de Mu-so Qb. 

Prijs en verkrijgbaarheid

De richtprijs van de Mu-so Qb komt neer op 850 euro en we verwachten de Mu-so Qb in maart bij de winkels.

Informatie

Voor meer informatie of de aanvraag van een review sample: rowan@latham-ci.com 

Link

Klik op de link voor de speciale pagina van de Mu-si Qb: www.naimaudio.com/news/21892/introducing-mu-so-qb

Importeur

Latham Audio

W: www.lathamaudio.nl

KENMERKEN

ONTWERP

De

grootste uitdaging bij

het

ontwerpen van

de

Mu

-so

Qb

was

om

de

luidsprekers

op

een

goede

manier

in

de

kleine behuizing

te

plaatsen zodat

ze

optimaal kunnen functioneren.

Om

hoogwaardige geluidskwaliteit

in

een

compacte behuizing

te

creëren heeft Naim

ui

tgebreid

ge

ëxperimenteerd met

de

juiste hoek van

de

luidsprekers

het

optimaliseren

van

de

componenten.

De

in

totaal 5 luidsprekers zijn zodanig opgesteld dat ze ondanks

de

afwijkendrgeven van

de

lage frequenties gebruik van

een

afwijkende technologie

dan

de

originele

Mu

-so,

er

is

immers

gee

n plek voor

een

bass pijp. Hiervoor maakt Naim gebruik

van twee passieve membranen die samenwerken met

een

actieve custom-made woofer

met 100W versterker. Hierdoor krijgt

de

Mu

-

so

Qb

een

verrassend diep laag, wat

ongekend

is

voor zijn dimensies.

Aan

de

bovenzijde van

de

Mu

-so

Qb

is

een

touchscreen

interface met daarom

heen

een

solide aluminium ring

om

het

volume

te

regelen.