Archief

Onno Kiviet | 08 januari 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Volledig herziene Magico S1 en S5 luidsprekers verleggen opnieuw de grenzen

Magico, leider in het ontwerpen en vervaardigen van state of the art luidsprekerontwerpen, is blij en verheugd u de opvolgers van de inmiddels zeer bekende en buitengewoon gewaardeerde S1 en S5 modellen voor te stellen.

S1 en S5 mk II

Hoewel de nieuwe S1 (H 117 cm x B 23 cm x D 25 cm) en S5 (H 122 cm x B 36 cm x D 38 cm) op het eerste gezicht veel van hun roemruchte voorgangers weg lijken te hebben, blijken ze bij een meer kritische blik op een groot aantal aspecten te zijn gewijzigd. Zoveel zelfs dat hier eigenlijk van totaal andere weergevers sprake is. Ontwerpen die niet alleen nog maar heel weinig met hun originelen te maken blijken te hebben, maar ook de huidige state of the art van dit moment binnen hun prijsklassen belichamen. 

Betere kast

Terwijl de respectievelijk 1 cm voor de S1 en 1,3 cm wanddikte voor de S5 geëxtrudeerde aluminium behuizingen, al jaren samen met het vooruitstrevend ‘Magico’ pakket aan resonantie beheersende maatregelen de wereldwijde maatstaf vormen, zijn de top en voetplaat voor deze volgende generatie compleet herzien. Voor het eerst wordt nu namelijk een volledig nieuw ontworpen 3D bolvormig toppaneel toegepast. Dit geeft beide weergevers niet alleen een nog fraaier aanzien, maar verbeterd ook de behuizingsdiffractie terwijl verticale staande golven nog minder kans maken. De eveneens geheel nieuw ontworpen 4-armige kastondersteuning zorgt tenslotte voor meer stabiliteit, een lager zwaartepunt en verbeterde zaken als dynamiek en een lagere stoorvloer. 

Betere units 

Hoewel ook de beide originele modellen al over prachtig natuurlijk klinkende units beschikten, is het Magico ontwerpteam er wederom in geslaagd dit hoge prestatieniveau bij de nieuwe uitvoeringen nog verder te verbeteren. Zo wordt nu ook in deze wat minder extreem geprijsde modellen, de nieuwste variant van de rechtstreeks uit de S7 en M-project afgeleide 2,54 cm dometweeter toegepast. Een grensverleggend ontwerp dat met zijn diamant gecoate Berillium membraan en ondersteuning door een nog robuuster motorsysteem en langere spreekspoel, tot nog natuurlijker hoogbereik en vooral een nog betere aansluiting op het middengebied zorgdraagt.

Hoewel de S1 (mk II) een 2-weg systeem is met 2 units en de S5 (mk II) een 3-weg met zelfs 4 units. Maken beiden buiten het hoog, ook gebruik van dezelfde techniek en materialen voor de (bas) midden unit. We hebben het dan over Magico’s nieuwste ultra high-tech conusmateriaal Nano-Tec in alweer zijn 7e generatie. Door het gebruik van koolstofvezel in combinatie met Graphene, is uiteindelijk het ideale ultrastijve conusmateriaal verkregen dat een perfecte verhouding tussen gewicht, stijfheid als interne demping bied. Doordat deze unit bij de S1 ook nog het complete laag voor zijn rekening moet nemen, is hij met zijn 18 cm wat groter in diameter dan de puur voor het middengebied bedoelde 15,24 cm bedoelde unit in de S5. Dit mooie plaatje wordt tenslotte gecompleteerd door de inzet van een uit puur titanium vervaardigde spreekspoel in samenwerking met een nog krachtiger Neodynium magneetsysteem.

De dubbele 25,4 cm woofers met hun extreem krachtige magneten, wordt afsluitend alleen in de veel grotere S5 te vinden en bestaan uit een combinatie van een ultra stijve aluminium conus met een coating en stofkap van Graphene. Naast een lineaire conusuitslag van 1,5 cm (dubbel zo veel als zijn voorganger!) zijn de units tevens in staat tot een ongelofelijk diep en krachtig laag en een grondtoonbereik waarbij naast een enorme snelheid, ook de accuratesse niet wordt vergeten. 

Beter wisselfilter

Net als bij hun voorgangers wordt ook bij deze nieuwste Magico generatie voor het filterontwerp weer volop van de laatste generatie Finite Elemente Analyse simulatie software gebruikgemaakt en is alles nog eens extra aangescherpt om een naast een maximale bandbreedte, ook zaken als lineair fasegedrag en geminimaliseerde intermodulatie vervorming te optimaliseren. 

Afwerking en prijzen

Deze twee nieuwe modellen zijn  tenslotte leverbaar in zowel een aantal nieuwe (matte) geanodiseerde M-Cast kleuren als luxueuze op verf basis gebaseerde (hoogglans) M-Coat varianten. 

Prijzen

Prijzen zijn vanaf € 24.900,- voor een M-Cast uitvoering van de S1 mk II 

En € 57.500,- voor een S5 mk II in dezelfde afwerkingsvariant

Informatie

Symphony Audio Import

W: www.symphonyaudioimport.com

S1 Mk-II

S5 Mk-II