Archief

nieuwsredactie | 15 november 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Wilson Benesch A.C.T. One Evolution P1 genomineerd voor CES Innovation Award 2017

Wilson Benesch kondigt aan dat ze met hun A.C.T. One Evolution P1 model genomineerd zijn voor een CES Innovation Award 2017 in de ‘High Performance Home Audio / Video’ categorie.

De A.C.T. One Evolution P1 belichaamt het hoogst haalbare in fabricage en innovatief ontwerp. Zijn gepatenteerde afwerking in gekleurd carbon is een ‘statement’ in ontwerp en bevestigt de innovatieve positie positie van het bedrijf. Wilson Benesch staat aan het voorfront wat betreft het gebruik van geavanceerde materialen in de high-end audio industrie. Compleet met de beroemde eigen Wilson Benesch drivers, levert de A.C.T. One Evolution P1 een unieke, ‘state-of-the-art’ geluidservaring. 

Producten die opgenomen worden als genomineerden voor deze prestigieuze prijs worden beoordeeld door een panel van onafhankelijke industrieel ontwerpers, technici en leden van de pers. Er zijn prijzen voor uitzonderlijk ontwerp en techniek in ‘cutting edge’ consumentenproducten in maar liefst 28 productcategorieën.

A.C.T. One Evolution P1

De A.C.T. One Evolution P1 vloerstaande luidspreker introduceert een revolutionair, gepatenteerd, gekleurd koolstofvezelmateriaal – gefabriceerd door Hypetex. Dit materiaal is hetzelfde als wordt gebruikt in de Formule 1 en is uniek in de high-end audio industrie. De A.C.T. One Evolution P1 is de vijfde iteratie van Wilson Benesch’s iconische A.C.T. ontwerp, dat teruggrijpt op 30 jaar historie.

Het nieuwe A.C.T. model is van de grond af ontworpen. Het prachtige uiterlijk en de perfectie in zijn productie zijn evident in de A.C.T. One Evolution P1. Van de keuze van de materialen tot het gebruik van geometrische vormen in de gebruikte componenten en in het intelligente ontwerp van de kritische drive unit technologie. Het resultaat is een ver doorontwikkelde consumentenluidspreker met een optimale akoestische performance.

Het Wilson Benesch A.C.T. erfgoed

Craig Milnes, de Design Director van Wilson Benesch:

“De eerste A.C.T. luidspreker die het bedrijf produceerde in 1992 was feitelijk het eerste luidsprekerontwerp ter wereld dat een gekromd koolstofvezel composietpaneel gebruikte. Sindsdien is het A.C.T. ontwerp de ‘handtekening’ geworden van Wilson Benesch, die met iedere nieuwe productlijn introductie weer evolueert. De A.C.T. One Evolution P1 is een prachtige toevoeging aan dit erfgoed. Het ontwerp behelst niet alleen een evolutie in het ontwerp van de drivers, maar zijn gepatenteerde gekleurde koolstofvezel afwerking is een gedurfd ontwerp-statement die de positie van het bedrijf als voortrekker van moderne materiaaltechnologie bevestigt.”

Christina Milnes, Managing Director van Wilson Benesch:

“Wilson Benesch heeft productonderscheidingen ontvangen vanuit alle mogelijke hoeken van de de wereld, maar het bedrijf won de CES Innovation Award in 1997 en opnieuw in 1998 voor de eerste A.C.T. One luidspreker. 20 Jaar later representeert de A.C.T. One Evolution P1 de huidige ‘state-of-the-art’ in Wilson Benesch ontwerp, dus het ontvangen van een CES Innovation Award 2017 is een bevestiging van onze voortdurend leiderschap in geluidsinnovatie.”

CES 2017

De prestigieuze ‘Innovations Design and Engineering Awards’ worden gesponsord door de Consumer Electronics Association (CEA)Ⓡ, de organisator van de CES 2017.

CES 2017

Las Vegas, Nevada, USA,

5-8 Januari 2017

Venetian Tower Suite 30-112

De Wilson Benesch A.C.T. One Evolution P1 luidsprekers zullen worden gedemonstreerd tijdens CES 2017 in de ‘Venetian Tower Suite 30-112’ door de officiële US importeur Aaudio Imports.

De genomineerden zullen ook worden tentoongesteld op ‘CES Unveiled’: het officiele media event van de Internationale CES op dinsdag 3 januari in het Mandalay Bay Hotel.

Alle genomineerden worden getoond op de CESweb.org/Innovations website.

 

 

Wilson Benesch A.C.T. One Evolution P1

CES

Wilson Benesch A.C.T. One Evolution P1