Archief

nieuwsredactie | 06 oktober 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Twee extra 432 EVO shows in oktober

De 432 EVO staat op steeds meer hifi shows dit seizoen. Zo kon je al kennis maken met het nieuwe AEON topmodel met Roon bediening op de X-FI, waar de 432 EVO op een Luxman + B&W 802D3 volle zalen trok, en op 1 en 2 oktober kon je bij AudioPerfect de AEON nog eens aan het werk horen op Lyngdorf + Sonus Faber.

432 EVO is sinds heden officieel Roon Partner, en staat dus op de lijst van Roon Core servers, waardoor 432 EVO Roon optioneel bundelt, en zo de beleving van de 432 Hz weergave combineert met de mooiste app bediening in één oplossing.

1. 432 EVO op de New Music show

Op 15 en 16 oktober gaan we Brussel onveilig maken. Twee fabrikanten slaan de handen in mekaar om in kamer 206 de nieuwe 432 EVO AEON te combineren met een actieve omnidirectionele luidspreker met een bijzonder ontwerp: de John Watkinson Legend. Je kan er de Belgische mede-ontwerper Kommer Kleijn van de Legend ontmoeten, en ontwerper Frederic Vanden Poel van de 432 EVO is uiteraard ook van de partij.

2. 432 EVO show in Wetteren

Het weekend na New Music gaat Klinkt Beter haar nieuwe wending presenteren. Frederic Vanden Poel gaat het merkenpakket van Klinkt Beter vrijwel volledig afbouwen, om 100% voor de 432 EVO te kunnen gaan. Met bijna 10 resellers is er amper nog tijd voor eigen retail.

Enkel de merken die een direct verband hebben met 432 EVO blijven in het pakket.

Concreet kan je luisteren naar de Amphion luidsprekers waarop de 432 EVO toestellen ontwikkeld worden: het Krypton3 topmodel, de Two 18 studiomonitor, en de nieuwe huiskamervriendelijke  Argon 3LS die vooral getypeerd wordt door een zeer mooie midrange.

Voor de electronica gaan we voor vertrouwde waarden: Densen & Amphion versterking, DAC's van iFI, Auralic, Audiobyte en nieuw: de nieuwe Manhattan DAC van Mytek, waarvoor 432 EVO de Linux driver heeft laten aanpassen zodat deze compatible is met de 432 EVO. Voor onze budget modellen te testen blijft iFI retro.

Alle 432 EVO's zullen te bewonderen en de beluisteren zijn, inclusief de nieuwe AEON met superclock + Roon, en de ESSENCE met ingebouwde DAC waarvan je de review in het oktober nummer van HVT kan nalezen. Ook gaan we de 432 EVO I2S demonstreren met een I2S DAC.

We gaan ook nieuwe features van de EVO laten horen en zien die nog op de markt gaan komen. Daar verklappen we niks over, maar het zal de moeite zijn. Sommige features zullen zelfs gratis zijn, omdat de klank van de EVO grotendeels via software gestuurd kan worden. We zullen u live de kracht van onze software laten horen.

Praktisch:

Op de New Music show ben je welkom op 15 & 16 oktober in kamer 206. De toegang tot de show gratis.

Op 22 & 23 oktober ben je welkom bij Klinkt Beter in Wetteren, op beide dagen vanaf 14u tot 19u. We stoppen stipt om 19u. Aanmelden is niet verplicht, maar we vinden het leuk dat je vooraf een seintje geeft zodat wij de opkomst kunnen inschatten.