Archief

nieuwsredactie | 21 september 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

432 EVO Roon primeur op de X-FI in kamer 1.

432 EVO, de Belgische fabrikant van muziekservers met live 432 Hz omzetting, is een samenwerking aangegaan met Roon Labs, en presenteert op de X-FI de eerste Roon compatible 432 Hz muziekserver.

 Dankzij de slimme keuze om de speler- en serversoftware op de 432 EVO gescheiden te houden sinds december 2014 en af te stappen van MPD, is het voortaan mogelijk op elke 432 EVO Roon te draaien. Ook kan de 432 EVO  multiroom aan, en ondersteunt de EVO voortaan alle Roon Ready apparaten alsook alle Logitech compatible clients via één enkele app. De bestaande 432 Hz spelers op de 432 EVO en hun configuratie blijven gewoon bestaan wanneer de klant zou willen upgraden naar Roon. Roon kan dankzij de slimme VPN verbinding op de 432 EVO op afstand worden uitgerold.

432 EVO gaat in kamer 1 op de X-FI een interactieve Roon demonstratie verzorgen, waarbij bezoekers zelf de Roon Remote app kunnen uitproberen om zo de fantastische Roon interface te ontdekken. Roon biedt zeer uitgebreide metadata waar andere apps van kunnen dromen, en legt verbanden in je muziekcollectie waardoor je je muziek opnieuw ontdekt.

432 EVO brengt de nieuwe 432 EVO AEON mee, die speciaal is aangepast voor Roon. Zo heeft Roon op de 432 EVO AEON zijn eigen software jitter tuning gekregen en krijgt Roon gegarandeerde resources om een vlotte werking te garanderen, en de nieuwe AEON levert een zeer schoon USB signaal via een apart low jitter clock board gevoed vanuit de Sbooster Best Of Two Worlds. In de 432 EVO AEON wordt het snelste passief moederbord ingezet nu op de markt, dus zonder ventilatoren.

En er is meer: Audiomaat gaat in kamer 119 de 432 EVO ESSENCE demonstreren, de 432 Hz muziekserver met ingebouwde DAC. De ESSENCE is voorzien van een low jitter oven controlled clock en beschikt over zowel een stereo cinch uitgang, als optische en coaxiale SPDIF. Reviewer Edouard Hendrix schrijft in een in oktober te verschijnen review: “De 432 EVO Essence bezorgt je een gelukzalig gevoel. Digitaal en toch zo natuurgetrouw, kom er maar eens achter.”. Dat belooft. Ontdek het zelf in kamer 119.

Frederic Vanden Poel, de ontwerper van de 432 EVO, zal gedurende de X-FI permanent beschikbaar zijn in kamer 1 voor al uw vragen.