Archief

nieuwsredactie | 12 september 2016 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Transparent Cable Generation 5

Transparent Cable's filosofie weerklinkt al in de naam - een zo puur mogelijke signaaloverdracht met zo min mogelijke invloed op de klankmatige prestaties van het systeem. De gekozen materialen, het uitgekiende netwerk en de overgang van kabel naar connector werken samen om de kabel te optimaliseren voor haar taak: het ongehinderd en storingsvrij overbrengen van het muzieksignaal. In feite vormt de kabel daarbij een verlenging van het audiocircuit met een grote invloed op de weergave als gevolg. Elke kabel is namelijk - in meer of mindere mate - een ongecontroleerd filter. De kabels van Transparent Cable zijn ontwikkeld om die invloed te minimaliseren en controleren. De kenmerkende netwerken geïntegreerde in de kabel vormen een afgestemd laag-doorlaatfilter dat ultra hoge frequenties onderdrukt en het gedrag van de kabel binnen het doorlaatgebied controleert. Een techniek die Transparent al ruim 15 jaar toepast en steeds verder perfectioneert. Met de nieuwe Generation 5 introduceren we de meest recente stap in die evolutie. 

Transparent 's nieuwste Generation 5 kabels komen nog dichter bij dit ideaal dan alle voorgaande generaties. Ze plaveien de weg voor een schoon, ongehinderd signaaltransport en laten elke component maximaal tot bloei komen. De rust en detail rijkdom zonder de geringste vorm van scherpte in combinatie met een fenomenaal doortekende laagweergave zijn aspecten die elke Transparent Generation 5 kabel kenmerken.

Vanaf heden zijn alle Transparent kabels uitgerust met de nieuwste Generation 5 techniek. Via deze link vindt u de meest recente (complete) prijslijst.

Transparent Ethernetkabel

Binnen Generation 5 verdient Transparent's nieuwe High Performance Ethernetkabel extra aandacht. Deze kabel maakt Transparent's kennis op het gebied van digitale signaal verbindingen nu voor het eerst ook beschikbaar voor (o.a.) netwerk streamers. Massieve aders met uitzonderlijk grote diameter zorgen voor superieure data overdracht terwijl een uitgebalanceerde afscherming en op klank geoptimaliseerde kabelgeometrie externe stoorsignalen buiten de deur houdt. Het resultaat laat zich lastig omschrijven maar is ronduit indrukwekkend - zelfs als alleen de laatste meter van de router/switch naar de streamer wordt verzorgd door deze kabel! De advies verkoopprijs van een 1 meter High Performance Ethernetkabel is €279.

Ook alle HDMI kabels zijn onder de teflon-huid verder verbeterd voor een nog grotere bandbreedte en dataoverdracht en voorzien van nieuwe 'locking' connectoren voor een stabiele verbinding.

Informatie

Audiac
Web: www.audiac.nl