Archief

nieuwsredactie | 21 februari 2017 |  <   > |
TAGS: Nieuws |

Absolue Créations High End Kabel bij Belram

Nieuwe distributie voor Belram NV - Absolue Créations is een Franse High End Kabelfabrikant uit Hoog-Normandië. In 2009 hebben de bedrijfsleiders Christophe Condouret en Alain Yzembar besloten hun ervaring in de Hi-Fi wereld en de elektronica & IT-industrie samen te smelten.

Het resultaat hiervan geeft zeer specifieke ontwerpen voor zowel stroomkabels, luidsprekerkabels, line (RCA-analoge interconnects en digitale interconnects), data (USB of RJ45 netwerkkabels), die werkelijk in een zeer uitzonderlijke topklasse zetelen. 

Een gloednieuw gebouw in de regio van Rouen herbergt de workshop van Absolue Creations.

Verschillende reeksen zijn dus beschikbaar, ES-TIM, OP-TIM, IN-TIM, UL-TIM en TIM REF, voor elke liefhebber, een apparte klasse kabels voor een zeer aantrekkelijk budget.

Vaak worden veel technische gegevens omtrent de ontwikkeling van kabels niet meegedeeld en de tekeningen van de kabelgeleiders blijft grotendeels geheim. De zorgvuldig gekozen leveranciers voor zoals bijvoorbeeld het gevlochten katoenen omhulsel is eveneens afkomstig uit Normandië. Connectoren komen uitsluitend uit het Furutech gamma en geen enkele connector wordt gesoldeerd!

Hierover laat de kabelfabrikant wel iets los: alle connectoren worden met een zeer bijzondere tooling gekrimpt en het interne gedeelte, contacten inbegrepen, zitten rotsvast in een isolerend harsbad (geen oxidatie mogelijk). Alle kabels worden handmatig gemonteerd en de afwerking van de kabels is vanzelfsprekend van zeer hoog niveau. Daarenboven worden ze aangesloten op een ingeschakelde testbank voor een "burn-in" rodage van vierentwintig uur.

​Zelfs de basis modellen tonen een enorme invloed op geluidskwaliteit, met meer détails, opening, snelheid en compactheid. De "high-speed data" kabel met toegenomen bandbreedte, bereiken snelheden van tot 600 MHz (600 milioen impulsen) tot 1000 MHz. ​Demonstraties van het gamma kunnen bij de erkende dealers plaatsvinden.