Archief

Onno Kiviet | 13 juni 2010 |  <   > |
TAGS: Recensies |

Fotoverslag ACF Audio show in Nederland

Soms hebben mensen ideeën die vanuit het niets ontstaan en als idee erg leuk lijkt, maar in de praktijk moeilijker uitvoerbaar zijn. Dan is het zaak om de juiste mensen om je heen te verzamelen met de juiste intenties en bereidheid om het te doen slagen. Maar hoe organiseer je in een paar dagen tijd een audioshow die proffesioneel aangekleed is, de (reclame)mailing op tijd verstuurd, de bestaande klanten het weten, het zoeken naar een geschikte lokatie en huren van een pand en het inrichten van de ruimten en de audiosets zijn samengesteld. Hoe doe je dat?

Dat het kan en lukt bewijst ACF Audio uit Oud-Beijerland in samenwerking met de importeur Music2 Audio Import. Binnen een aantal dagen had men een zeer goed uitziende en verzorgde audioshow op poten gezet, waarin in drie ruimtes drie verschillende sets stonden opgesteld in verschillende prijsklassen. Toen wij hier op werden geattendeerd is gelijk de agenda leeg gemaakt om deze goede prestatie te gaan bekijken en uiteraard te beluisteren.

Het pand waar de show plaatstvond was gelegen op een industrieterrein en gemakkelijk te vinden. Eenmaal binnen werd ik hartelijk welkom geheten door Petra en Arco, de eigenaren van ACF Audio en van koffie voorzien.

Al met al was het een leuke show en een compliment aan Arco en Petra van ACF Audio en aan Marco en Glenn van Music2 over de wijze hoe men in zo'n korte tijd zo'n goed verzorgde en aangeklede show heeft weten te realiseren.

ACF Audio is per 2011 verhuisd naar De Zwingel 1,4926 DC Lage Zwaluwe, Nederland.  Telefoon : +31 (o)6-26122819 / +31(0)6-58825083

Website : ACF Audio 

Na het kopje koffie ben ik eerst deze set gaan beluisteren. Deze set bestond uit een Acoustic Signature Challenger draaitafel met Jelco arm en Soundsmith MONO element, de Astin Trew AT-8000 phonoamp, Octave V 40 SE geïntegreerde buizenversterker en de Paolo Beduschi Scarlatti luidsprekers. Wat verbazingwekkend goed was de geluidweergave van het Soundsmith MONO element, namelijk dynamisch en direct. De saxofonist die ten gehore werd gebracht was levensecht en stond gewoon voor je te blazen.
 

De tweede set bestond uit de Acoustic Signature Final Tool draaitafel/ SME IV arm/ Soundsmith Sussero element, SoundSmtih MCP2 phonostage, Luxman SQ-38U versterker, Luxman D-38 cd speler. De andere set die ernaast stond was de Mitchel Orbe draaitafel/ SME 309 arm/ SoundSmith The Voice element, Sutherland PH3D phonostage, Quad QC Twenty Four voorversterker en de Quad Fourty eindversterkers. De luidsprekers waren de ZU Essence. Deze twee sets heb ik niet gehoord.

De derde set met de Acoustic Signature Analog One draaitafel/ Dynavector D-507 MkII arm/ SoundSmith Strain Gauge element, Octave HP 500 SE buizen lijn-voorversterker en Octave MRE 130 buizen mono-eindversterkers welke voorzien waren van elk een Super Blackbox PSU en de Dutch Speaker Systems Monitoren. Deze set was goed, erg goed. De DSS monitoren voelden zich erg fijn in combinatie met de Octave versterking. Er werd een groot ruimtelijk beeld neergezet met ruim voldoende dynamiek. Alles had een eigen afgebakende plaatst in de soundstage. Hier is dan ook het langst gezeten en geluisterd.

 
Octave HP 500 SE voorversterker en de Octave MRE 130 mono eindversterkers met de twee Blackbox PSU
 

Octave MRE 130 mono eindversterker

 Dutch Speaker Systems Monitor