Redactie puresound en itHarkstee | 02 november 2014 |  <   > |
TAGS: Recensies |

Showverslag Hifi Music Thialf 2014

Op zaterdag 11 oktober ging de eerste editie van de Noord Nederlandse hifishow van start.

Om 10 uur werden de eerste bezoekers verwelkomd en rond 11uur ’s morgens konden we al spreken van een gezellige drukte.

Verdeeld over 4 zalen stonden 14 uiteenlopende sets te spelen van diverse importeurs. Centraal gelegen tussen deze vier zalen was een ruime hal waarin ook een aantal bedrijven waren vertegenwoordigd .

Het doel van de organisatie was tweeledig. In de eerste plaats: Het geven van een podium voor diverse importeurs tegen een betaalbaar tarief om hun producten te demonstreren en ten tweede maar niet de onbelangrijkste : Als de bezoekers weer naar huis gaan moet men de wens uit kunnen spreken om dit vaker te doen. Het moest een muziekfeestje worden voor iedereen.

Op zowel zaterdag als zondag was het een gezellige drukte. Veel mensen die elkaar kennen door de wederzijdse liefde voor audioapparatuur en muziek. Er werd dan ook heel wat afgekletst in de wandelgangen.

In de sfeervolle Championsbar waren Indiana Line en Hifinesse aanwezig. Hi6inesse showde daar topapparatuur van GamuT met ook hun eigen GamuT RS5 speakers. IndianaLine had twee setups gemaakt. Een voor de surroundliefhebbers en een stereoset.

In de Essentzaal waren drie partijen aanwezig: D&D Audio met Devialet, Simply Audio/ Hear EveryThing met o.a. Russel K speakers, Guru speakers en apparatuur van o.a. C.E.C , Hansted Audio bracht samen met Arran Audio muziek tot leven met Jadis buizenversterkers en Arran speakers

De laatste grote zaal (de Tapperij) werd gevuld door SoundEmotions met MBL apparatuur en speakers, Dynaudio met hun beruchte Xeo lijn, Hepta speakers en Musical Reality met Modwright versterkers  en Endeavour speakers.

De  demonstraties duurden gemiddeld twintig minuten, daarna was het weer de beurt aan een  andere set in de betreffende ruimte. Het moet gezegd worden dat iedereen dit fantastisch oppakte en het soepel verliep.

In de centrale hal was Nutters Audio natuurlijk aanwezig met verkoop van de nodige  LP’s en  CD’s, Audiomaat met kabels en de beroemde M producten. Ook  KnooppuntAudio  stond hier met informatie  over de  nu al bekende Crossroads One  streamer (die tevens  in  twee spelende sets dienst deed), Densen Audio en Amphion.  HifiSupply was samen met  Eltim Audio verantwoordelijk voor het aanbod van audioaccessoires. Puresound was er met een eigen om zijn audionieuwsportal onder de aandacht te brengen bij de bezoekers. 

En zo werd het een muziek- en hififeestje in Thialf. Gezellig, gemoedelijk, genietend, dat was duidelijk de sfeer van dit tweedaags evenement. En met ruim 500 bezoekers mag deze show als geslaagd worden beschouwd.

Puresound dankt Durk de Heij van ItHarkstee voor de tekst. De foto's zijn afkomstig van Charles Veg en Durk de Heij)

(Foto's zijn aanklikbaar voor vergroting)