Tekst: ©RogerPoulussen@puresound.be Foto/Video: ©JackAkkermans@HifiLimburg | 23 februari 2017 |  <   > |
TAGS: Recensies |

Rega Analoogdag bij Hifi Limburg

Op zaterdag 28 januari j.l. vond er een Rega analoogshow plaats bij Hifi Limburg in Beek (L). Gezien de toename van het aanbod vinyl in de muziekwinkels en de daarbij behorende aanwas van nieuwe platenspelers leek het Jack Akkermans een goed idee om een analoogshow te organiseren. In samenwerking met Joenit werd daad bij woord gevoegd.

De heren van Joenit hadden een mooie Rega RP8 er neer gezet en het Rega topelement, de Apheta 2, erin gemonteerd. Dit alles was aangesloten via de Rega Aria phonotrap op de huisset van Hifi Limburg, bestaande uit Naim NAC-N272 voor-, NAP300DR eindversterker met extra PSU en Focal Sopra 2 luidsprekers.

Een ander set up bestond uit een Rega P3 draaitafel met Dynavector 10x5 element, die op een Rega Elicit-R versterker was aangesloten, met B&W CM10 luidsprekers. Als digitale tegenhanger werd ook nog een Rega Saturn-R CD-speler gebruikt.

Deelnemers aan de analoogshow konden zich van tevoren via email aanmelden.

De belangstelling was groot, want ca 30 personen hadden zich van tevoren aangemeld. Helaas moesten de heren van Joenit afzeggen wegens familieomstandigheden. Een geluk bij een ongeluk was dat alles al klaar stond opgesteld en ook de platencollectie van Joenit was aanwezig, zodat Jack toch meer dan voldoende software had om goed te kunnen demonstreren.

Jack had daarnaast de voorzitter van Audioclub Limburg uitgenodigd om Jack met raad en daad bij te staan. Een en ander resulteerde erin dat er telkens twee groepen waren. De ene groep zat te luisteren naar de muziek die ten gehore werd gebracht, terwijl de andere groep met veel aandacht zat te luisteren naar de antwoorden op de vragen die gesteld werden. Bovendien kon men gade slaan hoe een draaitafel bij Hifi Limburg afgesteld wordt. Deze afstelling gaat verder dan alleen een element er "recht" in zetten, naalddruk op de gegeven waarde zetten en de antiskating navenant in te stellen. Nee, hier wordt gebruik gemaakt van microscoop (indien nodig), op maat gemaakte sjablonen en de onmisbare meetplaten en meetapparatuur.

Dat het een geslaagde dag was, mag wel groot geschreven worden. De deelnemers bleven allemaal lang aanwezig.  

Hier nog een link naar een kort filmpje van de dag:  Rega dag Hifi Limburg 

Informatie

Hifi Limburg
Markt 17
6191 JH Beek 
Nederland
Tel: 06-10078173
Web: https://hifilimburg.nl/